OraNoua.ro
Publicat în 10 mai 2017, 20:36 / 465 elite & idei

Traian Halalai: EximBank asigură exporturile TOTALGAZ INDUSTRIE în Ucraina

Traian Halalai: EximBank asigură exporturile TOTALGAZ INDUSTRIE în Ucraina

EximBank a emis pentru compania TOTALGAZ INDUSTRIE, unul dintre principalii producători locali de echipamente şi instalaţii pentru extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor naturale, o poliță de asigurare în numele și contul statului român, care protejează societatea împotriva riscului de neplată pentru un volum al exporturilor de peste 2,5 milioane de euro în Ucraina.

”Încheierea acestui acord cu TOTALGAZ a fost posibilă datorită demersurilor pe care EximBank le întreprinde constant pentru a putea răspunde nevoii de protecție a companiilor exportatoare românești față de riscurile comerciale sau politice internaţionale ce pot apărea în cadrul relațiilor comerciale externe. De la începutul acestui an, banca a reluat procesul de asumare de expuneri de asigurare a încasărilor aferente contractelor încheiate de exportatori cu debitori publici şi privaţi din Ucraina, după ce, în 2014, odată cu declanșarea situației conflictuale din această țară, EximBank a suspendat angajarea de expuneri pe relaţia Ucraina până la clarificarea situaţiei politice. Așadar, încurajăm companiile locale să ne abordeze cu mai multă încredere, mai ales că succesul în derularea unei relații comerciale cu parteneri externi poate fi determinat și de prezența unui finanțator care analizează riscurile împreună cu ele”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

TOTALGAZ INDUSTRIE va livra în acest an trei instalații de tratare şi uscare a gazului, care vor fi amplasate în vestul Ucrainei. În urma accesării acestei polițe de asigurare emisă de EximBank în numele și contul statului român, TOTALGAZ INDUSTRIE are siguranţa încasării a 85% din valoarea mărfurilor pe care urmează să le livreze către partenerul său comercial din Ucraina. Utilizând asigurările emise de EximBank, compania are garanția unei prezențe susținute pe piața țintă, dezvoltându-și afacerile cu noi parteneri și noi contracte de export, în condiții de continuitate a activității locale.

”Preocuparea noastră continuă a fost aceea de a construi o companie bazată pe principii puternice, orientată către inovaţie, progres, perfomanţă şi profesionalism. Așa am reușit să ne facem cunoscuți la nivel mondial ca una dintre firmele reprezentative în acest domeniu. Astăzi piaţa de desfacere a produselor noastre se întinde atât pe întreg teritoriul României, cât şi pe plan extern, în: Cehia, Egipt, Grecia, Japonia, Finlanda, Ucraina, Tanzania, Israel, Republica Moldova şi altele. Avem capacitatea de a aborda diverse activităţi, de la producţia de echipamente până la gestionarea de proiecte complexe la cheie în domeniul energetic și vrem să ne consolidăm prezența în afara țării, mai ales că avem la dispoziție și instrumente financiare care ne permit să facem acest lucru în condiții mult mai sigure, așa cum sunt asigurările emise de EximBank”, a spus Ioan Pârău, directorul general și fondatorul TOTALGAZ INDUSTRIE.

 

 

 

Despre TOTALGAZ INDUSTRIE

 

TOTALGAZ INDUSTRIE este o companie cu capital integral românesc, înfiinţată în 1994, la Iaşi, care are ca activitate pricipală fabricarea de echipamente şi instalaţii complete pentru tratare şi uscare, precum şi staţii de reglare-măsurare pentru transportul şi distribuţia gazelor naturale. Concomitent, s-au dezvoltat game complete de produse, cum ar fi: valve de proces, robinete, odorizatoare, filtre, separatoare, încălzitoare şi alte echipamente. TOTALGAZ INDUSTRIE a investit în cercetarea şi dezvoltarea tehnologiei de realizare a produselor, menţinând un nivelul calitativ ridicat pentru toate tipurile de echipamente. Toate acestea s-au reflectat în creşterea şi consolidarea companiei, astfel încât cifra de afaceri pentru anul 2015 a fost de 64,6 milioane de lei. Diversitatea şi calitatea produselor asigură mari perspective de creştere a exporturilor şi a cifrei de afaceri. Cei mai semnificativi clienţi externi ai companiei TOTALGAZ INDUSTRIE sunt: TOKYO GAS ENGINEERING SOLUTIONS CO (Japonia), BAKHRABAD GAS DISTRIBUTION CO. LTD (Bangladesh), TOWN GAS–Egyptian Company for Gas Distribution (Egipt), M.T. MORE TECHNOLOGIES Ltd. (Israel), TPF-BASSE SAMBRE SA (Belgia), NET4GAS- CZECH TRANSMISSION COMPANY, TEPGAS A.S. (Cehia), WARTSILA FINLAND OY-ENERGY SOLUTIONS (Finlanda), ENIMEX OGT Ltd. (Grecia), NAFTOGAZMONTAZH Ltd. (Ucraina), MOLDOVA TRANSGAZ CHIȘINĂU (Republica Moldova).

 

Informații suplimentare pot fi obținute prin intermediul site-ului office@totalgaz.ro, al adresei de e-mail office@totalgaz.ro sau telefon 0232 216 391.

 

 

Despre EximBank

 

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Banca a dezvoltat și oferă soluţii complexe şi integrate pentru exportatori, sprijinind activitatea de export din faza de producţie, livrare şi până la încasarea contravalorii mărfurilor exportate, prin:

 • FINANȚĂRI care acoperă cheltuielile pentru producerea saulivrarea mărfurilor sau pentru prestarea serviciilor destinate exportului;
 • GARANŢII emise în numele și contul statului roman, care reduc riscurile asociate activității de creditare și facilitează astfel accesul companiilor la finanțare;
 • ASIGURĂRI emise în numele și contul statului român care protejează încasările exportatorilor împotriva riscurilor asociate partenerilor externi și a riscurilor asociate țării de destinație;
 • FACTORING;
 • SOLUȚII DE TRADE FINANCE adaptate specificului fiecărei companii – Acreditivul documentar; Scrisoare de garanție bancară; Incasso; Ordinul de plată documentar;
 • INFORMAŢII COMERCIALE DESPRE PARTENERII DE AFACERI.

 

Informații suplimentare pot fi obținute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro

 

 

Fara diacritice

 

 

EximBank asigura exporturile TOTALGAZ INDUSTRIE in Ucraina


Bucuresti, 9 mai 2017
– EximBank a emis pentru compania TOTALGAZ INDUSTRIE, unul dintre principalii producatori locali de echipamente si instalatii pentru extractia, tratarea, transportul si distributia gazelor naturale, o polita de asigurare in numele si contul statului roman, care protejeaza societatea impotriva riscului de neplata pentru un volum al exporturilor de peste 2,5 milioane de euro in Ucraina.

”Incheierea acestui acord cu TOTALGAZ a fost posibila datorita demersurilor pe care EximBank le intreprinde constant pentru a putea raspunde nevoii de protectie a companiilor exportatoare romanesti fata de riscurile comerciale sau politice internationale ce pot aparea in cadrul relatiilor comerciale externe. De la inceputul acestui an, banca a reluat procesul de asumare de expuneri de asigurare a incasarilor aferente contractelor incheiate de exportatori cu debitori publici si privati din Ucraina, dupa ce, in 2014, odata cu declansarea situatiei conflictuale din aceasta tara, EximBank a suspendat angajarea de expuneri pe relatia Ucraina pana la clarificarea situatiei politice. Asadar, incurajam companiile locale sa ne abordeze cu mai multa incredere, mai ales ca succesul in derularea unei relatii comerciale cu parteneri externi poate fi determinat si de prezenta unui finantator care analizeaza riscurile impreuna cu ele”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

TOTALGAZ INDUSTRIE va livra in acest an trei instalatii de tratare si uscare a gazului, care vor fi amplasate in vestul Ucrainei. In urma accesarii acestei polite de asigurare emisa de EximBank in numele si contul statului roman, TOTALGAZ INDUSTRIE are siguranta incasarii a 85% din valoarea marfurilor pe care urmeaza sa le livreze catre partenerul sau comercial din Ucraina. Utilizand asigurarile emise de EximBank, compania are garantia unei prezente sustinute pe piata tinta, dezvoltandu-si afacerile cu noi parteneri si noi contracte de export, in conditii de continuitate a activitatii locale.

”Preocuparea noastra continua a fost aceea de a construi o companie bazata pe principii puternice, orientata catre inovatie, progres, perfomanta si profesionalism. Asa am reusit sa ne facem cunoscuti la nivel mondial ca una dintre firmele reprezentative in acest domeniu. Astazi piata de desfacere a produselor noastre se intinde atat pe intreg teritoriul Romaniei, cat si pe plan extern, in: Cehia, Egipt, Grecia, Japonia, Finlanda, Ucraina, Tanzania, Israel, Republica Moldova si altele. Avem capacitatea de a aborda diverse activitati, de la productia de echipamente pana la gestionarea de proiecte complexe la cheie in domeniul energetic si vrem sa ne consolidam prezenta in afara tarii, mai ales ca avem la dispozitie si instrumente financiare care ne permit sa facem acest lucru in conditii mult mai sigure, asa cum sunt asigurarile emise de EximBank”, a spus Ioan Parau, directorul general si fondatorul TOTALGAZ INDUSTRIE.

 

 

Despre TOTALGAZ INDUSTRIE

 

TOTALGAZ INDUSTRIE este o companie cu capital integral romanesc, infiintata in 1994, la Iasi, care are ca activitate pricipala fabricarea de echipamente si instalatii complete pentru tratare si uscare, precum si statii de reglare-masurare pentru transportul si distributia gazelor naturale. Concomitent, s-au dezvoltat game complete de produse, cum ar fi: valve de proces, robinete, odorizatoare, filtre, separatoare, incalzitoare si alte echipamente. TOTALGAZ INDUSTRIE a investit in cercetarea si dezvoltarea tehnologiei de realizare a produselor, mentinand un nivelul calitativ ridicat pentru toate tipurile de echipamente. Toate acestea s-au reflectat in cresterea si consolidarea companiei, astfel incat cifra de afaceri pentru anul 2015 a fost de 64,6 milioane de lei. Diversitatea si calitatea produselor asigura mari perspective de crestere a exporturilor si a cifrei de afaceri. Cei mai semnificativi clienti externi ai companiei TOTALGAZ INDUSTRIE sunt: TOKYO GAS ENGINEERING SOLUTIONS CO (Japonia), BAKHRABAD GAS DISTRIBUTION CO. LTD (Bangladesh), TOWN GAS–Egyptian Company for Gas Distribution (Egipt), M.T. MORE TECHNOLOGIES Ltd. (Israel), TPF-BASSE SAMBRE SA (Belgia), NET4GAS- CZECH TRANSMISSION COMPANY, TEPGAS A.S. (Cehia), WARTSILA FINLAND OY-ENERGY SOLUTIONS (Finlanda), ENIMEX OGT Ltd. (Grecia), NAFTOGAZMONTAZH Ltd. (Ucraina), MOLDOVA TRANSGAZ CHISINAU (Republica Moldova).

 

Informatii suplimentare pot fi obtinute prin intermediul site-ului office@totalgaz.ro, al adresei de e-mail office@totalgaz.ro sau telefon 0232 216 391.

 

 

Despre EximBank

 

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Banca a dezvoltat si ofera solutii complexe si integrate pentru exportatori, sprijinind activitatea de export din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate, prin:

 • FINANTARI care acopera cheltuielile pentru producerea saulivrarea marfurilor sau pentru prestarea serviciilor destinate exportului;
 • GARANTII emise in numele si contul statului roman, care reduc riscurile asociate activitatii de creditare si faciliteaza astfel accesul companiilor la finantare;
 • ASIGURARI emise in numele si contul statului roman care protejeaza incasarile exportatorilor impotriva riscurilor asociate partenerilor externi si a riscurilor asociate tarii de destinatie;
 • FACTORING;
 • SOLUTII DE TRADE FINANCE adaptate specificului fiecarei companii – Acreditivul documentar; Scrisoare de garantie bancara; Incasso; Ordinul de plata documentar;
 • INFORMATII COMERCIALE DESPRE PARTENERII DE AFACERI.

 

Informatii suplimentare pot fi obtinute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: #DigiContext, on air

PoliticLa mulți ani președintelui Emil Constantinescu!

EconomieBogdan Neacșu: Procesul de transformare şi modernizare a băncii avansează, cu focus pe digitalizare, pe simplificare şi pe o cultură organizaţională care pune clientul pe primul loc

ExternBogdan Aurescu: România speră să obțină sprijin financiar american pentru infrastructura care ar facilita transportul trupelor pe flancul estic al NATO

SocialCsibi Magor: Despre partea intunecata a ego-ului

EvenimenteCorina Popescu, Cosmin Ghiță: Dezbatem online ”Provocările iernii 2021 – 2022 pentru sistemul energetic național”

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialPetrișor Peiu: Monstrul cu două capete care zâmbește guvernanților, dar îi îngrozește pe româniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe