OraNoua.ro
Publicat în 11 ianuarie 2017, 20:10 / 355 elite & idei

Traian Halalai: EximBank continuă programul de internship și aduce în echipă studenți de la ASE

Traian Halalai: EximBank continuă programul de internship și aduce în echipă studenți de la ASE

EximBank continua programul de internship lansat în urmă cu trei ani în parteneriat cu Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, trei tineri fiind selectaţi pentru a participa la un nou stagiu de pregătire.

Pe parcursul întregului an, cât durează programul, Maria Cristea (22 de ani), Ana-Maria Cherciu (22 de ani) şi Calin Mocanu (21 de ani) vor lucra alături de specialiştii EximBank din toate departamentele băncii, acumulând cunoştinţe despre sarcinile generale de lucru, dar, mai ales, experienţă practică. În acest interval, internii vor fi remuneraţi, fiind angajaţi în cadrul băncii cu contract individual de muncă pe perioadă determinată.
”Cred că fiecare tânăr care urmează studii economice îşi creează o imagine proprie despre cum funcţionează în general o bancă sau o companie, iar prin acest program de internship ne dorim să-i ajutăm să-şi creeze imaginea reală, corectă aflând detalii la faţa locului şi construind conexiuni între cunoştinţele teoretice şi cerinţele concrete, alături de îndrumători cu experienţă în banking. Consider că având o pregătire teoretică dublată de suport în zona practică, sunt şanse mai mari ca tranziţia acestor tineri de la şcoală la viaţă activă să fie mult mai uşoară, cu posibilitatea de a performa rapid. Este şi principală raţiune care a stat la baza deciziei noastre de a continua acest program, pe care îl vedem că pe o investiţie în viitor, dar şi că pe un test de selecţie pentru viitorii angajaţi ai băncii”, a spus Traian Hălălăi, preşedintele executiv al EximBank.
Cei trei au fost selecţionaţi în urmă mai multor etape de evaluare, derulate atât de corpul profesoral al FABBV, cât şi de specialişti ai EximBank, la ultima etapă a acestui proces participând cinci tineri înscrişi la diverse programe ale facultăţii.
”Cred că acest program îmi deschide o lume nouă, plină de oportunităţi şi de lucruri de învăţat care mă vor ajuta mult într-o viitoare carieră în banking. Este un concept de învăţare, cu o asumare a responsabilităţii completă de către EximBank, care deschide uşile studenţilor spre o experienţă unică, în care o bancă îţi este prezentată din interior în exterior”, a spus Calin Mocanu, student în anul III la FABBV.
La rândul său, Ana-Maria Cherciu, masterand la Management financiar şi investiţii – DAFI, considera că acest program este un prilej unic de a cunoaşte şi de a intra în lumea banking-ului. ”Aşteptările mele de la acest program sunt de a pune în practică cunoştinţele teoretice acumulate pe parcursul anilor de facultate şi de a învăţa de la oameni cu experienţă în domeniul bancar”, a spus ea.
Pentru Maria Cristea, care urmează cursurile de Master Bănci şi Asigurări, perioada de internship reprezintă o oportunitate pentru aprofundarea cunoştinţelor acumulate până acum, ea fiind selectată pentru a continua acest program în care a intrat de anul trecut.
EximBank a derulat prima etapă a programului de internship pe parcursul anului 2014, la acest program participând până acum şase studenţi, doi dintre aceştia fiind în prezent angajaţi ai băncii pe perioadă nedeterminată.
Şi participanţii care finalizează cu succes internship-ul din acest an vor avea oportunitatea de angajare, în funcţie de evaluarea finală şi de nevoile specifice ale băncii la acel moment.
EximBank se implica activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate de orice tip de societate comercială, individual sau alături de bancă finanţatoare.

www.piatafinanciara.ro

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe