Adriana
Publicat în 17 octombrie 2016, 10:27 / 94 elite & idei

Traian Halalai: Vrem să revitalizăm colaborarea cu băncile tip Exim, în beneficiul exportatorilor români

Traian Halalai: Vrem să revitalizăm colaborarea cu băncile tip Exim, în beneficiul exportatorilor români
+ Observator

EximBank va întreprinde toate demersurile pentru a revitaliza parteneriatele și relaţiile de colaborare cu instituţiile similare din străinătate astfel încât, prin crearea unor contexte de afaceri favorabile, acestea să devină instrumente reale de susținere a exportatorilor români, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, cu ocazia semnării unui acord cu EXIMBANKA SLOVAKIA.
Acordul de cooperare dintre cele două instituții cu mandat asemănător pe linia promovării exportului a fost semnat în prezența preşedintelui Republicii Slovacia, Andrej Kiska, a consilierului prezidențial Cosmin-Ștefan Marinescu și a ministrului economiei, comerțului și turismului, Costin Borc, în cadrul Forumului de Afaceri Bilateral România – Slovacia care a avut loc astăzi la Camera de Comerț și Industrie a României.

”Suntem convinși că prin semnarea acestui document se redeschide un canal transparent de comunicare în favoarea companiilor româneşti şi slovace care doresc să iniţieze relaţii de afaceri şi să le deruleze în condiţii de siguranţă şi predictibilitate. EximBank România şi EXIMBANKA SLOVAKIA dispun de o gamă diversificată de produse şi servicii specifice de susţinere a exportului şi investiţiilor în străinătate astfel că putem, cu instrumentele de finanţare, garantare şi asigurare emise în numele şi în contul statelor noastre, să susținem proiectele de export derulate în parteneriat de către companii din Slovacia şi România pe terţe pieţe, în condiții concurențiale corecte”, a punctat Traian Halalai in cadrul Forumului.

La 31 decembrie 2015, valoarea schimburilor comerciale româno-slovace a fost de aproape 2,4 miliarde de euro, din care exporturi de aproape 962 de milioane de euro (creștere de 3,45% față de 2014) şi importuri de 1,4 miliarde de euro (creștere de 9,10% față de 2014).

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Înființată ca agenție de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis să depășească acest statut, păstrându-și în același timp unicitatea.

În urma reajustărilor direcţiilor de acţiune, realizate în timp pentru adaptarea la evoluţiile economice naţionale şi mondiale, EximBank are astăzi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața românească de garanții și asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se infuzează în economia reală, contribuind la creșterea competitivității companiilor locale.

Informații suplimentare despre produsele și serviciile EximBank pot fi obținute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe