Bogdan Daradan
Publicat în 29 noiembrie 2012, 13:44 / 204 elite & idei

TUDOR BALIȚCHI, șeful Serviciului Vamal din Republica Moldova, vrea modificări în Codul Penal

TUDOR BALIȚCHI, șeful Serviciului Vamal din Republica Moldova, vrea modificări în Codul Penal

Șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, insistă asupra modificărilor în Codul Penal. Acesta declară că excluderea pedepsei penale pentru cazurile de contrabandă va aduce mai mulți bani în bugetul țării, dar și va curma fenomenul, informează UNIMEDIA.

„Fenomenul contrabandei există și suntem unicii care am propus o soluție, pe care o considerăm eficientă. Din păcate, unii colegi nici nu vor să pună în dezbatere acest proiect de lege.

Este o soluție bună sau rea, să se expună legiuitorul. Dacă o consideră inadecvată, să propună o altă soluție. Declarațiile făcute, am impresia, că îi protejează pe cei care fac contrabandă și primesc o amendă de 10 mii lei, aplicată peste 1-2 ani după procesul penal. Asta în loc să fie confiscat imediat mijlocul de contrabandă și să fie aplicată și o amendă de 100% din valoarea bunurilor de contrabandă confiscate. Fiecare s-a deprins să critice, nu și să propună o soluție mai bună”, a spus ieri Balițchi după ședința Guvernului (Citește aici mai mult despre modificările propuse).

Potrivit sursei, datorită unor modificări asemănătoare, vama din Ucraina încasează cu 17% mai mulți bani în buget.

Propunerile lui Balițchi l-au nemulțumit pe liderul liberal, Mihai Ghimpu. Acesta a declarat că este împotriva acestor modificări la Codul Penal. „PL nu va susține acest proiect, inclus pe ordinea de zi fără acceptul nostru. Să excluzi pedeapsa penală și să aplici amenzi pentru a acumula bani la buget? Astea sunt niște bomboane pentru copii. Noi nu o să stimulăm infracțiunile, ca să acumulăm bani la buget. În asemenea cazuri, noi trebuie să abrogăm Codul Penal și să aplicăm amenzi ca să acumulăm bani”, a spus președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unui briefing de presă.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe