OraNoua.ro
Publicat în 6 februarie 2013, 20:56 / 194 elite & idei

Valentin Lazea va deschide Romanian Business Leaders Summit

Valentin Lazea va deschide Romanian Business Leaders Summit

Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va vorbi in sesiunea de deschidere a celei de a doua editii a Romanian Business Leaders Summit, joi, 7 februarie, despre contextul economic actual si despre datoria privata a Romaniei si implicatiile sale in economie.

“Cand analizeaza performantele macroeconomice ale unei tari, investitorii se uita, de regula, la datoria publica. Este important insa a avea o imagine si despre datoria privata a tarii respective, intrucat aceasta poate constitui o constrangere sau o oportunitate pentru cresterea economica. Acest indicator este cu atat mai important, cu cat a fost inclus de Comisia Europeana in asa-numitul Tablou de Bord (Scoreboard), care cuprinde zece indicatori si care completeaza Criteriile de la Maastricht. O analiza a datoriei private a Romaniei releva aspecte contradictorii, aceasta neconstituind o problema la nivel macroeconomic, dar avand eventuale implicatii la nivel microeconomic”, spune economistul-sef al BNR.

Programul complet al Summit-ului este disponibil aici.

Nascut in 1958, Valentin Lazea a absolvit cursurile ASE Bucuresti si un curs post-graduate la Sussex University. Din 1993 lucreaza la BNR, mai intai ca economist, apoi ca Sef al Serviciului de Politica Monetara, iar din anul 1999 ca Economist Sef. Intre 1997 si 1998 a fost Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Este membru fondator al Centrului Roman de Politici Economice si presedinte al Consiliului de Administratie al TRANSFOND. A publicat numeroase articole si cateva carti, ultima in 2012 despre negocierile Bugetului European pentru exercitiul 2014-2020.

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

PoliticIoana Petrescu: “Dacă ar fi să dau un sfat, aș încuraja cât mai multe femei să intre în politică, să intre în administrația publică, acest sacrificiu merită” (II)

EconomieValentin Lazea: Agenda ecologică a Băncii Centrale Europene – plusuri și minusuri

ExternOvidiu Nahoi: Jerusalema, de la melodie religioasă la ”imn african” și hit global

SocialMiruna Troncota: Centrul de Studii Europene SNSPA a lansat un nou episod de podcast

EvenimenteAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialAlina Bârgăoanu: ”Mic îndrumar privind vocabularul conspiraționist”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe