Bogdan Daradan
Publicat în 11 ianuarie 2013, 09:18 / 192 elite & idei

Valeriu Lazăr: A fost realizat primul produs în Zona Economică Liberă din Republica Moldova

Valeriu Lazăr: A fost realizat primul produs în Zona Economică Liberă din Republica Moldova

Prima partidă de produs finit, realizat de o uzină specializată în producerea plasei pentru construcţii, a fost finalizat în Zona Economică Liberă „Valkaneş”, anunță UNIMEDIA cu referire la un comunicat  emis de Valeriu Lazăr ministrul Economiei.

Potrivit sursei, rezidentul român a realizat o investiție totală de două milioane de euro în construcția suprafeței de producție și dotarea cu echipament necesar. La uzină muncesc 150 de persoane, locuitori ai r. Vulcăneşti şi satelor aferente din r. Cahul.

Odată cu atingerea capacităţii maxime, volumul vânzărilor de produs finit va constitui nu mai puţin de 100 de milioane de lei anual. În cazul în care proiectul investiţional va fi unul de succes, investitorul intenţionează să extindă capacităţile acestuia de cel puţin două ori.

Producţia noii întreprinderi este pe larg solicitată pe piaţa materialelor de construcţii a multor ţări. În prezent, cea mai mare parte a producţiei este destinată exportului către ţările Uniunii Europeane.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe