Adriana
Publicat în 17 ianuarie 2017, 11:29 / 147 elite & idei

Vasile Dâncu: Am fost un fel de oaia neagră pentru tinerii din guvernul Cioloş veniţi să facă politică de dreapta

Vasile Dâncu: Am fost un fel de oaia neagră pentru tinerii din guvernul Cioloş veniţi să facă politică de dreapta
+ Observator

Fostul vicepremier Vasile Dâncu a declarat miercuri că a fost ”oaia neagră” a guvernului Cioloş pentru miniştrii care doreau să facă o politică de dreapta, el încercând să menţină un echilibru în interiorul Guvernului.
Vasile Dâncu a spus că de trei ori a încercat, fără succes, să o accepte pe Sevil Shhaideh ca secreta de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

”Eu am fost un fel de oaia neagră pentru tinerii veniţi să facă politică de dreapta în acest guvern. Unii care au venit şi au şi plecat foarte repede – sunt parlamentari – erau foarte hotărâţi să facă politică de dreapta. Până la urmă, prin faptul că Guvernul a fost asumat de PNL, iar premierul a acceptat o apropiere foarte mare faţă de PNL, a părut că Guvernul este unul de dreapta. Mai ales că PSD, foarte inspirat, şi-a ales drept cal de bătaie acest guvern ca fiind guvernul lui Klaus Iohannis”, a declarat Vasile Dâncu, adăugând că atacurile PSD au vulnerabilizat Guvernul în condiţiile în care parlamentarii liberali nu au depus prea mari eforturi să-l apere, scrie news.ro.

Dâncu a afirmat că a încercat să păstreze un echilibru în cabinetul Cioloş. ”Când Guvernul a început să facă polemică cu PSD, eu fiind un intelectual de stânga, am încercat să menţin un echilibru ca să nu fie dezavantajaţi oamenii din administraţie. În orice caz, nu a fost foarte uşor, dar cred că am reuşit. Nu am intrat în polemici nici când am fost atacat pentru fantezii. Mi-am făcut datoria şi am încercat să fiu o punte de legătură între lumea politică şi aceşti tineri din societatea civilă”, a afirmat fostul vicepremier.

El a dat exemplul lui Sevil Shhaideh pe care i-ar fi propus-o ca secretar de stat lui Dacian Cioloş. ”Îmi pare rău că nu a înţeles. De trei ori l-am rugat să accepte ca Sevil Shhaideh, care fusese ministru, să fie secretar de stat. Oricum lucra de dimineaţă până seara în minister. Este un specialist extraordinar, îmi pare rău pentru acest linşaj public la care a fost supusă. Nu merita”, a conchis Dâncu.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/vasile-dancu-am-fost-un-fel-de-oaia-neagra-pentru-tinerii-din-guvernul-ciolos-veniti-sa-faca-politica-de-dreapta_333920.html#ixzz4W0dqOVgm

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe