OraNoua.ro
Publicat în 28 decembrie 2016, 19:25 / 276 elite & idei

Vasile Dâncu: Nu voi fi propunere de premier; particip împreună cu Dragnea la proiectul unei noi strategii de modernizare a țării

Vasile Dâncu: Nu voi fi propunere de premier; particip împreună cu Dragnea la proiectul unei noi strategii de modernizare a țării

Vicepremierul Vasile Dîncu spune că nu va fi una dintre propunerile pentru prim-ministru, precizând însă că participă, alături de președintele PSD, Liviu Dragnea, la proiectul „unei noi strategii de modernizare a României”.

„Nu voi fi una dintre propunerile pentru prim-ministru. Eu particip împreună cu Liviu Dragnea la proiectul unei noi strategii, să spunem, pe termenul lung de modernizare a României, dar rolul meu este altul în această chestiune”, a declarat Dîncu, miercuri, la o întâlnire cu presa, organizată la sediul MDRAP.

El a mai spus că PSD are în mod firesc dreptul să numească un premier care este membru al partidului.

„Partidul care a câștigat alegerile — Partidul Social Democrat — are în mod firesc dreptul să-și numească un premier care este membru, așa cum și-au exprimat dorința și mi se pare că acesta este un lucru pe care trebuie să-l respectăm cu toții. Eu îl respect cu atât mai mult pentru că sunt intelectual de stânga și n-aș vrea ca (…) partidul de stânga să piardă o victorie printre degete sau să li se întâmple să nu poată valorifica o victorie pe care o merită și pe care le-a dat-o electoratul”, a afirmat Vasile Dîncu.

Întrebat de ce spune că nu va fi una dintre propunerile de prim-ministru, Dîncu a precizat că nu își dorește această funcție.

„Pentru că nu-mi doresc. Am spus-o din timp că nu-mi doresc, că vreau ca să fac altceva în viitor. Liviu Dragnea nu mă poate propune peste voința mea, mai ales că noi vorbim despre asta, noi suntem foarte apropiați și mi-am exprimat foarte clar dorința de a face altceva în viitor, nu funcția de premier, altceva”, a arătat Dîncu, fără a preciza însă dacă va face sau nu parte din viitorul Executiv.

Vasile Dîncu a făcut aceste comentarii în contextul în care a fost întrebat dacă se consideră a fi „o țintă” și crede că înregistrarea cu Sebastian Ghiță, făcută publică miercuri de România TV, îl vizează și pe el întrucât ar putea fi una dintre propunerile de prim-ministru.

„Sebastian Ghiță a mai vorbit despre lucrul ăsta (…) acum vreo lună (…) a dat o declarație în care a (…) spus că la niște întâlniri private m-a văzut și pe mine acolo, deci nu e ceva nou și nici nu cred în teoria conspirației aici. E o coincidență pur și simplu, pentru că, dacă ieri domnul Iohannis ar fi numit premierul, astăzi deja nu mai era nicio problemă”, a susținut Dîncu.

Vasile Dîncu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, referindu-se la evenimentul despre care vorbea Sebastian Ghiță în înregistrarea difuzată miercuri de România TV, că este ”o chestiune privată”. „E o chestiune privată. Nu am nimic de comentat. În plus, în perioada respectivă nu aveam nicio demnitate publică”, a afirmat Vasile Dîncu.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a susținut, în înregistrarea difuzată miercuri de România TV, că Direcția Națională Anticorupție este un „instrument” prin care „mai marii zilei” încearcă întoarcerea votului dat de români în 11 decembrie și că a fost amenințat că îi vor fi trimise la închisoare rudele și prietenii dacă nu face un denunț împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, astfel încât acesta să nu poată deveni prim-ministru.

„Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI, la K2, la K4 și la T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 și a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în acești ani. La unele din aceste întâlniri erau prezenți doar generalul Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezența doamnei Kovesi și a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul șef al doamnei Kovesi, iar al doilea domnul Eric Easley, poate actualul șef al doamnei Kovesi. (…) O întreb pe doamna Kovesi dacă își amintește petrecerea restrânsă din vila din Sinaia, în care ea cu mine și cu Vasile Dîncu chefuiam cu lăutarii și cântam ‘La Chilia-n port’, varianta pentru statul de drept”, a spus Ghiță. AGERPRES/(A, AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Georgiana Tănăsescu)

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe