Matei Bogdan
Publicat în 14 septembrie 2022, 17:09 / 76 elite & idei

Vasile Dîncu, întrevedere cu omologul israelian. Cei doi demnitari și-au exprimat deschiderea pentru aprofundarea relațiilor de cooperare

Vasile Dîncu, întrevedere cu omologul israelian. Cei doi demnitari și-au exprimat deschiderea pentru aprofundarea relațiilor de cooperare

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, aflat în vizită oficială la Tel Aviv, a avut miercuri, 14 septembrie, o întrevedere cu omologul israelian, Benjamin Gantz, informează comunicatul oficial.

Pe parcursul discuțiilor bilaterale, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate din zona Orientului Mijlociu și a regiunii Mării Negre, respectiv stadiul și perspectivele cooperării în domeniu apărării.

Oficialul român a punctat consistența relației bilaterale, Israelului fiind un partener strategic al României în regiunea Orientului Mijlociu.

„Am agreat cu domnul ministru Gantz că ne bucurăm de o foarte bună colaborare pe palierul instruirii în comun, dar care poate fi și mai mult consolidată prin abordarea unor noi domenii precum cercetare-dezvoltare, inclusiv tehnologii emergente și disruptive, inteligență artificială sau medicină militară”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

De asemenea, ministrul apărării naționale a evidențiat experiența relevantă a Israelului în ceea ce privește reziliența întregii societăți, având in vedere provocările tot mai complexe ce definesc mediul de securitate actual.

În final, ce doi demnitari au exprimat deschiderea pentru aprofundarea relațiilor de cooperare, fiind punctate potențialele proiecte de colaborare între cele două state în domeniul apărării, care vizează domeniul dezvoltării de capabilități, dar și noile tehnologii.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe