OraNoua.ro
Publicat în 27 februarie 2013, 18:27 / 164 elite & idei

Vasile Iuga, PwC: România are potenţialul de a deveni un pol energetic regional

Vasile Iuga, PwC: România are potenţialul de a deveni un pol energetic regional

„România se află într-o competiţie globală pentru atragerea de investiţii în sectorul de petrol şi gaze”, a spus Vasile Iuga, country manager partner în cadrul PWC România. „România are potenţialul de a deveni un pol energetic regional” a mai declarat Iuga la un forum dedicat pe energie si desfasurat la Bucuresti.

În cazul proiectelor offshore, riscurile şi costurile sunt mari, dar la fel este şi potenţialul, a spus Vasile Iuga, country managing partner în cadrul PwC România.

“Ca să forezi un puţ de gaz în Marea Neagră costă 100 mil. dolari, deci riscurile sunt mai mari în offshore, dar potenţialul e ridicat. Provocarea cea mare, din perspectiva indsutriei, este atragerea investiţiilor având în vedere maturitatea zăcămintelor şi implementarea noilor tehnologii, care sunt mai riscante”, a spus Iuga.

“Guvernele joacă un rol în sector, dar companiile care investesc sunt alt stakeholder important. Guvernele nu au întotdeauna bani, ele vor să încaseze bani cât mai repede. Companiile vor finanţare de la stat şi să plătească cât mai târziu. Investitorii îşi doresc maximizarea valorii adăugate pentru acţionarii lor”, a completat reprezentantul PwC. “Atât pentru guverne cât şi pentru companii, flexibilitatea este necesară”.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe