Ana Iosif
Publicat în 6 martie 2012, 13:25 / 203 elite & idei

Vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a fost revocat

Vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a fost revocat

Parlamentul Republicii Moldova l-a revocat astăzi din funcţie pe vicepreşedintele legislativului, Artur Reşetnicov, numit la propunerea opoziţiei comuniste.

Reşetnicov, care nu a fost prezent la şedinţa parlamentului, a fost acuzat de un comportament incompatibil cu statutul de deputat. Potrivit deputaţilor din majoritatea parlamentară, acesta a fost instigatorul unei acţiuni ilegale de protest, care a condus la blocajul unei comisii parlamentare.

Colegul de partid al lui Reşetnicov, deputatul Sergiu Sârbu a declarat pentru Agerpres că această hotărâre este ilegală şi reprezintă o răfuială cu opoziţia.

Comuniştii nu participă de aproximativ o lună la şedinţele parlamentului, considerând că aceste legislativ este nelegitim şi trebuie dizolvat, deoarece nu a reuşit să aleagă şeful statului.

Artur Reşetnicov, fost director al Serviciului de Informaţii şi Securitate în timpul guvernării comuniste, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al legislativului în octombrie 2011.

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe