Ana Iosif
Publicat în 6 martie 2012, 13:25 / 259 elite & idei

Vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a fost revocat

Vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a fost revocat

Parlamentul Republicii Moldova l-a revocat astăzi din funcţie pe vicepreşedintele legislativului, Artur Reşetnicov, numit la propunerea opoziţiei comuniste.

Reşetnicov, care nu a fost prezent la şedinţa parlamentului, a fost acuzat de un comportament incompatibil cu statutul de deputat. Potrivit deputaţilor din majoritatea parlamentară, acesta a fost instigatorul unei acţiuni ilegale de protest, care a condus la blocajul unei comisii parlamentare.

Colegul de partid al lui Reşetnicov, deputatul Sergiu Sârbu a declarat pentru Agerpres că această hotărâre este ilegală şi reprezintă o răfuială cu opoziţia.

Comuniştii nu participă de aproximativ o lună la şedinţele parlamentului, considerând că aceste legislativ este nelegitim şi trebuie dizolvat, deoarece nu a reuşit să aleagă şeful statului.

Artur Reşetnicov, fost director al Serviciului de Informaţii şi Securitate în timpul guvernării comuniste, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al legislativului în octombrie 2011.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe