OraNoua.ro
Publicat în 9 martie 2016, 20:00 / 277 elite & idei

Victor Grigorescu: Ministrul Energiei s-a întâlnit cu E. S. doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România

Victor Grigorescu: Ministrul Energiei s-a întâlnit cu E. S. doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România

Ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu, s-a întâlnit joi, 3 martie, cu E. S. doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România. În cadrul discuțiilor, ministrul Grigorescu a făcut o trecere în revistă a priorităților mandatului și a subliniat necesitatea întăririi relațiilor tradiționale dintre cele două state, având în vedere valorile istorice comune.

La întâlnire au mai participat atașatul comercial al Ambasadei Statului Israel în România, domnul Matan Safran, domnul Andrei Mâinea, Business Development Manager în cadrul Departamentului Economic al Ambasadei. Ministrul Energiei a fost însoțit, la discuții, de doamna Diana Codău, consilier personal al ministrului pe relații externe.

Demnitarul român a prezentat stadiul procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României: 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, precum și aspecte privind rolul României, ca stat membru UE, în configurarea politicilor energetice.

Cu această ocazie, șeful misiunii dipomatice israeliene în România, E.S. Tamar Samash, a anunțat că în luna aprilie va avea loc, la București, un Forum de afaceri româno-israelian, organizat sub patronajul Ambasadei, la care și-au anunțat prezența peste 20 de firme israeliene din domeniu energiei.

De asemenea, la finalul lunii noiembrie a.c., la Tel Aviv, va avea loc summit anual privind energiile alternative, la care vor fi invitați să participe și operatorii rețelelor de transport energie și gaze naturale din România.

Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat și cooperarea în domeniu academic, cu precadere pe voletul cercetare și dezvoltare în domeniul energetic.

Biroul de Comunicare Publică și Relați Publică

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe