OraNoua.ro
Publicat în 9 martie 2016, 20:00 / 384 elite & idei

Victor Grigorescu: Ministrul Energiei s-a întâlnit cu E. S. doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România

Victor Grigorescu: Ministrul Energiei s-a întâlnit cu E. S. doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România

Ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu, s-a întâlnit joi, 3 martie, cu E. S. doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România. În cadrul discuțiilor, ministrul Grigorescu a făcut o trecere în revistă a priorităților mandatului și a subliniat necesitatea întăririi relațiilor tradiționale dintre cele două state, având în vedere valorile istorice comune.

La întâlnire au mai participat atașatul comercial al Ambasadei Statului Israel în România, domnul Matan Safran, domnul Andrei Mâinea, Business Development Manager în cadrul Departamentului Economic al Ambasadei. Ministrul Energiei a fost însoțit, la discuții, de doamna Diana Codău, consilier personal al ministrului pe relații externe.

Demnitarul român a prezentat stadiul procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României: 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, precum și aspecte privind rolul României, ca stat membru UE, în configurarea politicilor energetice.

Cu această ocazie, șeful misiunii dipomatice israeliene în România, E.S. Tamar Samash, a anunțat că în luna aprilie va avea loc, la București, un Forum de afaceri româno-israelian, organizat sub patronajul Ambasadei, la care și-au anunțat prezența peste 20 de firme israeliene din domeniu energiei.

De asemenea, la finalul lunii noiembrie a.c., la Tel Aviv, va avea loc summit anual privind energiile alternative, la care vor fi invitați să participe și operatorii rețelelor de transport energie și gaze naturale din România.

Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat și cooperarea în domeniu academic, cu precadere pe voletul cercetare și dezvoltare în domeniul energetic.

Biroul de Comunicare Publică și Relați Publică

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

PoliticKlaus Iohannis, la Forumul de la Malmö: Vom înființa în România un premiu național anual pentru personalităţi române şi internaţionale care contribuie la educaţia privind Holocaustul

EconomieCristian Popa: BNR este hotărâtă sa tempereze dinamica prețurilor

ExternGeorge Friedman: Europa și NATO, trase pe linie moartă de Statele Unite

SocialSorin Cucerai: Dreptul la viață e nederogabil

EvenimenteVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

CulturaCristina Popescu: Porumbei exotici

EditorialClaudiu Butacu: Cum arată cultura organizațională a unui ONG acum, față de cum arăta acum câțiva aniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe