Matei Bogdan
Publicat în 5 februarie 2020, 18:35 / 67 elite & idei

Victor Negrescu, europarlamentar după Brexit: ”Mi-aș fi dorit să nu se întâmple”

Victor Negrescu, europarlamentar după Brexit: ”Mi-aș fi dorit să nu se întâmple”

Există și un român care obține un câștig imediat de pe urma Brexitului: Victor Negrescu, fost europarlamentar PSD și fost ministru delegat pentru afaceri europene va deveni membru în Parlamentul European.

Odată ce Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană, cei 73 europarlamentari britanici vor părăsi adunarea.

27 dintre locurile rămase libere se redistribuie între 14 state membre, iar restul de 46 de rămân disponibile pentru posibile alte extinderi viitoare.

Dintre cele 14 mandate împărțite statelor membre, unul a revenit României.

După alegerile din 26 mai, la Parlamentul European au mers 32 de aleşi români, iar locul cu numărul 33 a fost păstrat în rezervă după Brexit. Pe acest loc s-a aflat, potrivit datelor Biroului Electoral Central, Victor Negrescu, înscris pe listele PSD.

El își va prelua mandatul în Parlamentul European din 1 februarie.

Eu cred că nu există câștigători de pe urma Brexit-ului. Mi-aș fi dorit ca Brexit-ul să nu aibă loc, chiar dacă aceasta ar fi însemnat ca eu să nu ocup funcția de europarlamentar. De aceea, eu simt că am o responsabilitate, față de România dar și față de românii care trăiesc în Marea Britanie”, a declarat Victor Negrescu la RFI.

El a afirmat că acum trebuie negociat un acord comercial complet și că România are trei sectoare care funcționează foarte bine în relația cu Marea Britanie: agricultură, IT și industria de mașini și echipamente.

Trebuie să ne asigurăm că aceste trei sectoare vor avea în continuare acces deplin pe piața britanică și de asemenea trebuie să ne asigurăm că drepturile cetăţenilor români și europeni în Marea Britanie și invers vor fi respectate”, a spus Negrescu.

El a atras atenţia că România trebuie să se pregătească foarte bine pentru negocierile privind viitorul acord comercial și a cerut guvernului mai multă predictibilitate în acest proces.

https://www.rfi.ro/politica-117858-victor-negrescu-europarlamentar-dupa-brexit-mi-fi-dorit-sa-nu-se-intample?fbclid=IwAR0qukSeQ6iceLYa0ptqeOLW6Z1xDuGrqTv18hIJgp0yhxgSFydRE6uDUSI

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe