Adriana
Publicat în 1 august 2018, 08:04 / 74 elite & idei

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: Trebuie să ne asigurăm că nu politizăm preşedinţia Consiliului UE

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: Trebuie să ne asigurăm că nu politizăm preşedinţia Consiliului UE
+ Observator

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezentat, joi, bilanţul celor şase luni de mandat, prezentând un raport al paşilor îndepliniţi până în momentul de faţă în pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE.

„Trebuie să ne asigurăm că nu politizăm această preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene – n.r.). Această preşedinţie nu e a unui ministru, nu e a unui Guvern, este a fiecărui român şi trebuie să fim capabili să trecem peste interesele individuale sau politice, pentru a ne asigura, că în final, acest mandat este unul de succes”, a declarat ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, joi, la prezentarea raportului de activitate.

El a prezentat calendarul definitivat al reuniunilor, care vor avea loc odată cu preluarea acestei preşedinţii. Astfel, vor avea loc „1 400 de reuniuni formale şi informale ale Preşedinţiei României la Bruxelles, Strasbourg şi Luxemburg; 300 de evenimente formale şi informale ale Preşedinţiei, organizate în România, în toată ţara; reuniunea şefilor de stat de guvern având ca temă viitorul Uniunii Europene găzduită la Sibiu, la 9 mai 2019”, scrie în documentul prezentat de ministrul Victor Negrescu.

De asemenea, acesta a prezentat şi bilanţul întâlnirilor pe care le-a avut în contextul cooperării la nivel de trio cu Finlanda şi Croaţia.

„Pe 25 septembrie 2017, România a organnizat, la Bruxelles, prima reuniune oficială, marcând demararea oficială a dialogului sectorial; pe 22 ianuarie 2018, la iniţiativa României, a fost organizată la Bucureşti cea de-a doua reuniune a Tri-oului de Preşedinţii; 29 mai 2018, aua vut loc întrevederi cu Sampo Terho, ministrul pentru Afaceri Europene, Cultură, Sport şi Kare Yrjö Halonen , secretar de stat pentru Afaceri Europene la Cabinetul prim-ministrului Finlandei; 4 iunie 2018, au avut loc întrevederi cu Andreja Metelko-Zgombić, secretar de stat pentru Afaceri Europene şi cu Davor Ivo Stier, vicepreşedintele Comitetului de Afaceri Europene din Parlamentul Republicii Croaţia; 13 iulie a fost finalizată şi transmisă Secretariatului General al Consiliului şi spre informare statelor partenere contribuţia ţării noastre la programul comun”, potrivit sursei citate.

România urmează să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019. La nivelul Parlamentului există şi o comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, condusă de senatorul PSD, Titus Corlăţean.

http://www.zf.ro/politica/victor-negrescu-ministrul-delegat-pentru-afaceri-europene-trebuie-sa-ne-asiguram-ca-nu-politizam-presedintia-consiliului-ue-17370617

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari

PoliticKlaus Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari

EconomieDan Suciu: Concluziile senatorului Daniel Zamfir privind ROBOR-ul sunt nejustificate

ExternJoe Biden isi va anunta candidatura pentru prezidentialele din 2020

EvenimenteMarcel Foca: PatriotFest-Inovez pentru România. Prezentarea ediției 2019 la Cluj-Napoca

CulturaSorin Ioniţă: Žižek vs Peterson, sau măcelul ideologic care n-a mai fost

SocialVictor Negrescu: Cred că ar trebui să fie cât mai mulţi tineri în viitorul Parlament European

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe