Adriana
Publicat în 22 august 2018, 08:55 / 179 elite & idei

Victor Negrescu: Nu este pusă în pericol exercitarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE

Victor Negrescu: Nu este pusă în pericol exercitarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE
+ Observator

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că exercitarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE „nu este pusă în pericol” deşi există „actori” care şi-ar dori ca mandatul României să nu fie unul de succes.

„Am remarcat în spaţiul public că din ce în ce mai multe persoane vorbesc despre posibilitatea ca România să piardă oportunitatea de a exercita preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să spun că exercitarea acestui mandat nu este pusă în pericol. România va exercita acest rol care revine fiecărui stat membru la un anumit interval de timp. Este pentru prima oară când România va exercita aceste atribuţii şi România este pregătită pentru a gestiona această nouă responsabilitate. Toate pregătirile sunt în grafic, mă refer aici şi la dimensiunea politică şi la dimensiunea logistică”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

Potrivit ministrului, ţările care asigură preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene sunt „deseori supuse unor atacuri” şi că unii „actori” îşi doresc ca România să nu aibă un mandat de succes.

„Menţionez aceste aspecte pentru că ţările care deţin aceste preşedinţii sunt deseori supuse unor atacuri şi acest lucru este dat de faptul că Uniunea Europeană reprezintă un subiect de interes pentru foarte mulţi actori, atât în interiorul UE cât şi în exteriorul UE. Este important pentru noi să conştientizăm că poate nu toată lumea şi-ar dori ca această preşedinţie să fie una de succes. Nu şi-ar dori acest lucru pentru că preşedinţia României va fi exercitată într-un moment-cheie pentru viitorul UE, atunci când vor avea loc alegerile pentru Parlamentul Europea, atunci când va fi setată noua Comisie a Uniunii Europene, atunci când vom avea BREXIT-ul. Toate aceste elemente ridică dorinţa anumitor actori ca preşedinţia noastră să nu fie una de succes. Îmi doresc să fim capabili, toţi actorii politici, să fim uniţi pentru acest moment şi este important ca dincolo de disputele politice interne să găsim soluţii ca pe plan extern să ne prezentăm într-o manieră coerentă”, a mai spus Victor Negrescu.

http://www.mediafax.ro/politic/negrescu-nu-este-pusa-in-pericol-exercitarea-de-catre-romania-a-presedintiei-consiliului-ue-17457141

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe