Matei Bogdan
Publicat în 18 martie 2020, 21:56 / 45 elite & idei

Victor Negrescu: România trebuie să stabilească o echipă care să se ocupe de fondurile date de UE

Victor Negrescu: România trebuie să stabilească o echipă care să se ocupe de fondurile date de UE

Victor Negrescu a anunțat că, miercuri, este prima discuție la nivel european privind fondurile ce vor fi alocate de UE. România primește 491 milioane euro și poate beneficia ulterior de 2,5 miliarde euro. El a precizat că țara noastră trebuie să stabilească o echipă care să se ocupe de subiect.

„Astăzi (miercuri – n.r.), are loc prima discuție la nivel european privind resursele financiare pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziția statelor membre în contextul crizei coronavirus. Vorbim în total de 37 de miliarde de euro, din care 8 miliarde de euro sunt disponibile imediat. România primește din această sumă 491 milioane de euro și poate primi ulterior 2,5 miliarde de euro”, a scris Victor Negrescu, miercuri, pe Facebook.

Europarlamentarul PSD a adăugat că Guvernul trebuie să desemneze persoana și echipa responsabile de acest proces.

„Guvernul României trebuia să nominalizeze o persoană responsabilă de coordonarea acestui proces care, astăzi, să intre în dialog cu reprezentanții celorlalte state. Cine este această persoană? Ce autoritate are ea? Ne va comunica ceva din ceea ce face? România trebuie să stabilească o echipă care să se ocupe de acest subiect și care poată accesa toate aceste fonduri într-o manieră coerentă. Nu avem, în prezent, pe nimeni care să comunice despre subiectele europene, ceea ce denotă o lipsă de capacitate a autorităților în a beneficia de soluțiile oferite la nivel european”, a completat Negrescu.

El a mai spus că este necesară o abordare unitară pentru ca România să beneficieze de resursele financiare europene.

„Cetățenii și potențialii beneficiari trebuie să fie informați cu tot ce se pregătește în acest moment, inclusiv la nivel european. Cred că este nevoie de o abordare unitară, comună, cu experți și responsabili din toate partidele pentru a beneficia de toate aceste soluții europene”, a conchis Negrescu.

www.stiripesurse.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Gătej: Criza coronavirus – Ce ne va lipsi în viitor?

PoliticOvidiu Nahoi: Sprijin european pentru Balcanii de Vest

EconomieAlexandra Gătej: Criza coronavirus – Ce ne va lipsi în viitor?

ExternThierry de Montbrial, Senior Adviser Club România: May the weeks ahead engender new forms of solidarity that, after victory, will allow us to bounce back with a deeply reconceived vision of an inevitable multilateralism

EvenimenteCristina Popescu: Marea Lojă Națională din România, 140 de ani de la înființare

SocialDaniela Vişoianu: Cei mai buni dintre noi

CulturaTheodor Paleologu: Ideea că suntem atotputernici e o imensă iluzie. Cine sunt ”dedesubtologii”?

EditorialMihai Toader-Pasti: Acum este momentul să devenim mai deștepțiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe