Matei Bogdan
Publicat în 5 februarie 2020, 20:02 / 199 elite & idei

Victor Ponta: ”Eu votez pentru moțiunea de cenzură”

Victor Ponta: ”Eu votez pentru moțiunea de cenzură”

Victor Ponta a dat primele declarații după întâlnirile avute cu liderul interimar al PSD. 

”După cum știți, n-am votat Guvernul PNL – Orban, n-am avut încredere că sunt în stare să gestioneze țara. După trei luni, se dovedește că am avut dreptate”, a afirmat Victor Ponta, în urmă cu scurt timp. 

El acuză o înțelegere PSD – PNL ”împotriva partidelor mai mici”, ”astfel n-o să avem alegeri în două tururi” și consideră că vor fi sancționate de electorat cele două partide. 

”Cel mai rău e ce s-a întâmplat aseară: 25 de OUG, în 25 de domenii importante. Cel mai grav e că au dat OUG prin care accesul la sănătate va fi doar pentru cei bogați, care-și permit. E un guvern care lucrează pentru interese private și trebuie să plece cât mai repede”, a afirmat Victor Ponta. 

Cât despre vot, fiecare parlamentar e liber să voteze cum dorește, ”probabil cei mai mulți vor vota” moțiunea, a spus liderul lor. Victor Ponta a adăugat: ”Eu votez pentru moțiunea de cenzură”. 

Știrea inițială

Discuțiile se axează pe voturi la moțiunea de cenzură, și, probabil, negocieri politice în cazul în care Guvernul Orban va pica.

PRO România va vota moţiunea de cenzură din această sesiune, dar nu o semnează, a spus preşedintele partidului, Victor Ponta.

„Vom vota, toţi parlamentarii PRO România, la vedere, ca să nu fie discuţii, moţiunea de cenzură în această sesiune, dar nu semnăm niciun fel de text al PNL, al USR, al altui partid, treaba lor ce vor să scrie în moţiune. Noi avem motivele noastre pentru care dorim şi votăm schimbarea Guvernului. Nu avem numărul necesar de semnături ca să facem şi noi o moţiune, am fi vrut să facem noi moţiunea, dar probabil că ceilalţi ziceau: \”nu domne\”, că nu o votăm pe cea a PRO România\”. Deci lucrurile să fie foarte clare – 23 de deputaţi şi un senator PRO România vor vota moţiunea de cenzură”, a spus Victor Ponta, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a PRO România.

El a adăugat că, în cazul în care moţiunea de cenzură va avea succes, PRO România va veni cu o propunere de prim-ministru, în persoana lui Sorin Cîmpeanu.

www.realitatea.net

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația Z



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe