Matei Bogdan
Publicat în 15 mai 2019, 17:38 / 321 elite & idei

Victor Ponta: Suntem o echipă care se bate pentru localităţi din ţară care au fost uitate

Victor Ponta: Suntem o echipă care se bate pentru localităţi din ţară care au fost uitate

Liderul Pro România, Victor Ponta, şi secretarul general al acestei formaţiuni politice, Ion Mocioalcă, s-au întâlnit, miercuri, în sala de şedinţe a Primăriei Bocşa, cu primarul oraşului, precum şi cu salariaţi ai instituţiei, cu care au purtat discuţii despre accesarea şi derularea de fonduri europene, după care au participat la un scurt miting electoral la Casa de Cultură.

„Consider că toate localităţile din România trebuie să primească proiecte, trebuie să primească bani, iar în funcţie de cât de gospodar este primarul, aceştia sunt cheltuiţi sau nu cum trebuie. Degeaba eşti un primar de la cel mai tare partid, dar nu faci treabă. În schimb, poţi să fii de la un alt partid, care nu se află la guvernare, şi să depui proiecte şi să munceşti alături de oameni, astfel dând o şansă şi oraşului Bocşa”, a precizat preşedintele Pro România, în contextul în care primarul din Bocşa este din partea PMP.

Victor Ponta spune că este supărat atunci când vede că sunt bani europeni, că sunt fonduri puse la dispoziţie, se fac şi proiecte, dar acestea nu se aprobă pentru că primarul nu este de la partidul de guvernare. Potrivit liderului Pro România, toate localităţile din Caraş-Severin merită drumuri mai bune, şcoli renovate, centre medicale. Acesta spune că a plecat din oraşul Bocşa, cunoscând acum mai multe dintre problemele cu care se confruntă localnicii, dar şi cu dorinţa de a le rezolva în cel mai scurt timp.

„Suntem o echipă care se bate cu armele pe care le are, cu mai puţini bani, pentru că nu suntem la putere, dar cu mai multă determinare, pentru localităţi din ţară care au fost uitate, aşa cum s-a întâmplat şi cu oraşul Bocşa. Eu le transmit bocşenilor care fac politică, de faptul că nu trebuie să-şi uite prietenii şi că trebuie să-i fie recunoscător cel puţin lui Victor Ponta, care întotdeauna le-a întins o mână. Cred că viitorul le aparţine bocşenilor, iar cu banii de la Victor Ponta, Corina Creţu, Mihai Tudose ori Nicolae Bănicioiu, să putem face multe lucruri pentru judeţul Caraş-Severin, un judeţ pe care îl preţuiesc şi unde m-am hotărât să îmbătrânesc. M-am despărţit de PSD, din cauza faptului că tot ceea ce m-a pus Liviu Dragnea să promit în campania electorală s-a întâmplat într-o foarte mică măsură. Acest lucru m-a determinat să părăsesc un proiect politic care nu mai era de actualitate, un proiect care era prăfuit, şi să mă alătur unui proiect politic în care cred – PRO România, condusă de Victor Ponta”, a declarat secretarul general al partidului, Ion Mocioalcă.

După întâlnirea de la Primăria Bocşa, politicienii s-au deplasat la Casa Orăşenească de Cultură, unde s-au întâlnit cu membrii şi simpatizanţii acestei formaţiuni, iar mai apoi, la Reşiţa.

După ce s-au întâlnit cu membrii şi simpatizanţii Pro România din Bocşa, preşedintele acestei formaţiuni politice, Victor Ponta, şi secretarul general al partidului, Ion Mocioalcă, s-au aflat la Reşiţa, unde le-au transmis participanţilor la mitingul electoral că partidul se adresează „oamenilor normali, decenţi şi cu bun simţ”.

„Pro România înseamnă Victor Ponta, Corina Creţu, Mihai Tudose. Cu toţii au făcut o campanie civilizată şi speră ca după 26 mai să se deosebească de ceilalţi, să rămână decenţi, pentru că partidul se adresează oamenilor normali, decenţi şi de bun simţ. Suntem la Pro România şi nu ne întoarcem la PSD. Îmi doresc foarte tare ca şi celelalte partide să se schimbe în bine. Deocamdată nu s-au schimbat decât în rău. Noi suntem la Pro România, un proiect micuţ, care a pornit cu câţiva oameni şi nici cei de la scenă, nici cei din sală nu au venit pentru a primit funcţii sau contracte. Nicu Bănicioiu, dacă acum i-ar da un mesaj lui Dragnea, l-ar pune ministrul Sănătăţii, dar pentru o funcţie, nu suntem de acord cu hoţiile şi prostiile care se întâmplă. Nu vrem să fim ca alţii, îmi pare rău… ca doamna Andronescu, care zicea că Dragnea e rău, că Guvernul e prost, iar după ce ne dă o funcţie, ne răzgândim. Noi suntem oameni care am făcut şi greşeli, dar din care am învăţat şi pe care nu trebuie să le repetăm. Vrem doar să dăm oamenilor o alternativă, pentru a avea cu cine să voteze”, a declarat Victor Ponta.

Pro România, spune Ponta, vrea să-i reprezinte în Parlamentul European pe toţi românii, ceea ce înseamnă că trebuie gândit un viitor comun pentru ei, indiferent în ce colţ al lumii s-ar afla.

De la Reşiţa, cei doi politicieni au plecat spre oraşul Moldova Nouă.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe