Adriana
Publicat în 27 iunie 2018, 10:25 / 71 elite & idei

Victor Ponta: Vom sprijini orice efort de înlocuire a actualului Guvern, dar nu votăm un Guvern Orban. L-am propus pe Cîmpeanu pentru funcţia de premier

Victor Ponta: Vom sprijini orice efort de înlocuire a actualului Guvern, dar nu votăm un Guvern Orban. L-am propus pe Cîmpeanu pentru funcţia de premier
+ Observator

Preşedintele partidului Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că formaţiunea sa va susţine orice efort de înlăturare a actualului Guvern, cu condiţia ca pe funcţia de premier să nu fie propus liderul PNL Ludovic Orban. Acesta a precizat că propunerea Pro România pentru funcţia de şef al Executivului este fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Preşedintele partidului Pro România, Victor Ponta, a făcut apel luni, în cadrul unei conferinţe de presă la iniţiatorii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să discute cu parlamenarii din alte partide pentru a transmite că înlocuirea Guvernului PSD nu trebuie făcută cu un Guvern PNL.

„Nu votăm un Guvern Orban. L-am propus pe Sorin Cîmpeanu (pentru funcţia de premier – n.r.), despre care n-am auzit de la niciun pesedist decât vorbe de laudă”, a precizat Victor Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a explicat că va susţine orice efort de înlocuire a actualului Guvern însă a precizat că „nu va vota un Guvern Orban”.

„În această săptămână am avut o întâlnire a structurilor noastre interimare de conducere şi am decis următoarele: în primul rând, ne dorim şi vom sprijini ideea înlocuirii Guvernului actual cu un Guvern mult mai competent, cu un Guvern capabil să conducă România în anul Centenarului, să reprezinte România anul viitor în timpul Preşedinţiei Europene, oameni pregătiţi pentru funcţia pe care o ocupă în acel Guvern (…) Vom sprijini orice efort de înlocuire a actualului Guvern. (…) De aceea facem un apel către iniţiatorii moţiunii, PNL şi USR, de a discuta şi azi, şi mâine, şi miercuri cu toţi cei dispuşi din PSD, ALDE, cu noi, de la PRO România, cu ceilalţi din celelalte partide, pentru a încerca să spunem foarte clar: nu dăm jos guvernul PSD să îl înlocuim cu un guvern PNL, îl înlocuim cu un guvern competent”, a susţinut Victor Ponta.

Citeste mai mult: adev.ro/pavopf

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: România poate fi expusă unor ameninţări

PoliticVictor Ponta: Relatia Romania – SUA/ cateva impresii si concluzii in urma intalnirilor politice pe care le-am avut la Washington!

EconomieIulian Fota: România poate fi expusă unor ameninţări

ExternAlexandru Lăzescu: Extremele confiscă spațiul public american

EvenimenteCorina Crețu invită România să se înscrie cu proiecte de calitate la Gala RegioStars Awards 2019

CulturaRadu Preda: Un model inepuizabil

SocialOctavian Badescu: Tranzactionarea imobiliara si capcana sumei rotunde – o misiune imposibila?

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe