Bogdan Daradan
Publicat în 27 septembrie 2012, 20:13 / 227 elite & idei

Victor Popa: Referendumul pentru Uniunea Euroasiatică contravine tehnicilor legislative

Victor Popa: Referendumul pentru Uniunea Euroasiatică contravine tehnicilor legislative

Potrivit preşedintelui Comisiei Juridice, Numiri şi Imunităţi, Victor Popa, acest proiect contravine tehnicilor legislative, se arată într-un articol publicat pe site-ul moldova.org

Deputaţii comunişti au încercat să-i convingă pe deputaţii din Alianţa pentru Integrare să accepte iniţiativa de a desfăşura plebiscitul.

Proiectul comuniştilor privind desfăşurarea unui plebiscit pentru aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică a fost respins de Parlament. Împotriva proiectului au votat 53 de deputaţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană. Comuniştii au ieşti din sală în semn de protest.

Deputaţii au dezbătut proiectul aproape trei ore. Aleşii coaliţiei de la guvernare au declarat că ideea de aderare la Uniunea Euroasiatică nu este oportună, în condiţiile în care Moldova se află în proces de apropiere de Uniunea Europeană.

Comuniştii spun că odată cu aderarea Moldovei la această Uniune vor fi reduse taxele vamale, în special la importul de gaze.

Ideea privind oganizarea referendumului pentru aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan a fost pusă în discuţie la ultimul Congres al PCRM.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe