Bogdan Daradan
Publicat în 27 septembrie 2012, 20:13 / 178 elite & idei

Victor Popa: Referendumul pentru Uniunea Euroasiatică contravine tehnicilor legislative

Victor Popa: Referendumul pentru Uniunea Euroasiatică contravine tehnicilor legislative

Potrivit preşedintelui Comisiei Juridice, Numiri şi Imunităţi, Victor Popa, acest proiect contravine tehnicilor legislative, se arată într-un articol publicat pe site-ul moldova.org

Deputaţii comunişti au încercat să-i convingă pe deputaţii din Alianţa pentru Integrare să accepte iniţiativa de a desfăşura plebiscitul.

Proiectul comuniştilor privind desfăşurarea unui plebiscit pentru aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică a fost respins de Parlament. Împotriva proiectului au votat 53 de deputaţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană. Comuniştii au ieşti din sală în semn de protest.

Deputaţii au dezbătut proiectul aproape trei ore. Aleşii coaliţiei de la guvernare au declarat că ideea de aderare la Uniunea Euroasiatică nu este oportună, în condiţiile în care Moldova se află în proces de apropiere de Uniunea Europeană.

Comuniştii spun că odată cu aderarea Moldovei la această Uniune vor fi reduse taxele vamale, în special la importul de gaze.

Ideea privind oganizarea referendumului pentru aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan a fost pusă în discuţie la ultimul Congres al PCRM.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe