Matei Bogdan
Publicat în 23 octombrie 2019, 19:58 / 123 elite & idei

Victor Vevera: „Era 5G” aduce noi provocări la adresa securităţii europene

Victor Vevera: „Era 5G” aduce noi provocări la adresa securităţii europene

Radu Dobriţoiu: Revenim la noua arhitectură de apărare europeană. Trebuie să ne gândim, intrăm în „Era 5G”, comparată cu o nouă revoluţie industrială. Foarte important. Revenim şi la conferinţa „Defense, Security and Intelligence for the European Union”. Victor Vevera, director tehnic la Institutul Naţional de Cercetare -Dezvoltare Informatică, a subliniat că „Era 5G” aduce noi provocări la adresa securităţii europene.

Victor Vevera: Trecerea la 5G, un internet de bandă largă care va asigura un număr mult mai mare de aplicaţii mai complexe, deci un volum de date, de metadate din ce în ce mai mari. toate astea de fapt transformă ceea ce era un vechi câmp de bătălie clasic într-un câmp de bătălie extins. Războiul se duce, aşa cum s-a spus, şi se va duce de acum înainte nu neapărat în teren, se va duce în zona virtuală, se va duce în zona media, care e, mai nou… Într-o proporţie covârşitoare, se află pe net. Se va duce în zona reţelelor de socializare, se va duce în zona aplicaţiilor, aaplicaţiilor de zi cu zi, pe care le folosim, le folosiţi pe telefoane, pe drone, pe televizoare inteligente, pe alte echipamente care, într-un fel sau altul, ne fac viaţa mult mai uşoară, însă în acelaşi timp, fără să fie protejate şi fără a fi folosite astfel încât să nu creeze o uşă deschisă, pot să ne transforme viaţa într-un iad.

http://www.romania-actualitati.ro/noua_arhitectura_de_securitate_a_apararii_europene-131253

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban, mesaj de Ziua Culturii Naţionale

PoliticLudovic Orban, mesaj de Ziua Culturii Naţionale

EconomieCozmin Gușă, despre bugetul MTS: Guvernul sacrifică sportul pentru nişte interese electorale

ExternAndrei Stoian, de vorbă cu H D Hartmann şi Răzvan Munteanu

EvenimenteVictor Vevera și Marian Murguleț au participat la prima ședință de operaționalizare a CYBER INFLUENCE ASSESSMENT AND STRATEGIES CENTER (”CIASC”)

CulturaTeodor Baconschi, Adrian Papahagi, Radu Preda, Mihail Neamţu și alți intelectuali au contribuit la primul număr al Revistei Horeb, editată de Episcopia Hușilor

SocialAdrian Hatos, despre cercetare si mediul digital

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe