OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2012, 19:42 / 450 elite & idei

VIDEO: Dan Sova explica cum a caștigat contractul pentru Rovinari si Turceni

VIDEO: Dan Sova explica cum a caștigat contractul pentru Rovinari si Turceni
+ Observator • + Politic • + Video

Senatorul social-democrat Dan Şova crede că economia României poate fi salvată printr-un sistem de achiziţii publice necorupt.

Prezent, vineri, la Botoşani, la dezbaterea pe teme economice organizată de senatorul Gheorghe Marcu, Şova a spus că între oamenii de afaceri români şi oamenii politici există o relaţie bazată pe mită.

“Eu cred şi susţin acest lucru, că eliminarea relaţiei bazată pe mită dintre mediul economic şi mediul politic este una dintre cheile de dezvoltare. Statul cheltuie foarte mulţi bani pentru a realiza obiective de interes public, şi este normal. Statul este cel mai mare contractor, nu numai în România, ci oriunde în lumea asta. Dar faptul că banii statului se duc la doar câteva societăţi este un lucru foarte adevărat şi nu poate determina decât o subdezvoltare a României“, a spus Şova.

De asemenea, senatorul a explicat detaliile incheierii contractelor cu complexele energetice Rovinari si Turceni – firma lui Sova a oferit un pret de cinci ori mai mic la licitatia publica.

Casa de avocatura „Sova&Asociatii”, unde senatorul PSD Dan Sova detine 90% din actiuni, a fost acuzata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca ar fi obtinut contracte ilegale de la stat, in valoare de peste un milion de euro.

ANAF a acuzat ca respectivele contracte de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, semnate in perioada 2007-2008, au fost subevaluate, ca au fentat Legea achizitiilor publice si ca ziua de munca era intre 19 si 27 de ore.

Juristii Fiscului au mai aratat ca, in ceea ce priveste contractele de la Rovinari, acestea nu ar fi justificate pentru ca societatea avea la dispozitie sapte juristi angajati.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe