OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2012, 19:42 / 340 elite & idei

VIDEO: Dan Sova explica cum a caștigat contractul pentru Rovinari si Turceni

VIDEO: Dan Sova explica cum a caștigat contractul pentru Rovinari si Turceni
+ Observator • + Politic • + Video

Senatorul social-democrat Dan Şova crede că economia României poate fi salvată printr-un sistem de achiziţii publice necorupt.

Prezent, vineri, la Botoşani, la dezbaterea pe teme economice organizată de senatorul Gheorghe Marcu, Şova a spus că între oamenii de afaceri români şi oamenii politici există o relaţie bazată pe mită.

“Eu cred şi susţin acest lucru, că eliminarea relaţiei bazată pe mită dintre mediul economic şi mediul politic este una dintre cheile de dezvoltare. Statul cheltuie foarte mulţi bani pentru a realiza obiective de interes public, şi este normal. Statul este cel mai mare contractor, nu numai în România, ci oriunde în lumea asta. Dar faptul că banii statului se duc la doar câteva societăţi este un lucru foarte adevărat şi nu poate determina decât o subdezvoltare a României“, a spus Şova.

De asemenea, senatorul a explicat detaliile incheierii contractelor cu complexele energetice Rovinari si Turceni – firma lui Sova a oferit un pret de cinci ori mai mic la licitatia publica.

Casa de avocatura „Sova&Asociatii”, unde senatorul PSD Dan Sova detine 90% din actiuni, a fost acuzata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca ar fi obtinut contracte ilegale de la stat, in valoare de peste un milion de euro.

ANAF a acuzat ca respectivele contracte de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, semnate in perioada 2007-2008, au fost subevaluate, ca au fentat Legea achizitiilor publice si ca ziua de munca era intre 19 si 27 de ore.

Juristii Fiscului au mai aratat ca, in ceea ce priveste contractele de la Rovinari, acestea nu ar fi justificate pentru ca societatea avea la dispozitie sapte juristi angajati.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe