VIDEO: Luca Niculescu participa la proiectul StartEVO


Luca Niculescu, jurnalist la Radio France International, a povestit pentru cum a decurs viata lui, ce l-a facut sa fie omul care este acum.
Video LUCA NISCULESCU
Sunt Luca Niculescu, sunt jurnalist, lucrez la Radio France International; lucrez de aproape 20 de ani aici.
Am facut Facultatea de Jurnalism din Bucuresti si apoi un master de jurnalism in Franta, fac emisiuni de radio si de televiziune si-mi face mare placere. Mi se pare ca este inca o meserie frumoasa, o profesie foarte frumoasa. Nu pot sa spun ca am avut probleme majore in viata profesionala ci dimpotriva pot sa spun ca lucrurile s-au legat destul de bine. Nu pot sa spun nici ca n-am avut deloc probleme in viata pentru ca ar insemna ca mint. Am avut niste probleme de sanatate destul de serioase la un moment dat, care poate ma fac sa vad altfel celelalte tipuri de probleme din viata, adica sa le trec cu mai multa usurinta.
Cred ca am ajuns unde am ajuns, lucru care poate fi doar o etapa, gratie unui concurs fericit de imprejurari, de persoane intalnite, de educatie, de lecturi la momentul potrivit care m-au facut in primul rand sa vreau sa fiu ziarist.
Apoi cred ca m-au ajutat studiile pe care le-am facut la momentul respectiv, era imediat dupa 1990 cand meseria aceasta era foarte la moda si am invatat de la oameni interesanti bazele meseriei, apoi ca am facut acel an de studii in Franta a fost foarte util la o varsta, nu stiu cat aveam 24-25 ani atunci, si cred ca acest complex fericit de imprejurari a facut ca eu sa fiu cel care sunt aici.
Ultima ora:

ObservatorTheodor Paleologu: Un nou podcast al Casei Paleologu – „D’ale antropologiei” cu Alec Bălășescu.

PoliticKelemen Hunor: Politică trebuie să faci într-un singur moment, când te pregăteşti de alegeri

EconomieRamona Jurubiță: „Toate trendurile care erau latente s-au accelerat și sunt vizibile acum. Noi le vedem”

ExternOvidiu Nahoi: Lungul drum către „normalizare” între Serbia și Kosovo

SocialVlad Mixich: Nu mai am nicio îndoială că trăim acel punct istoric de inflexiune care este egalat ca importanță doar de evenimente ca descoperirea roții, a scrisului sau a electricității

EvenimenteAndreea Paul: Despre VIITORUL copiilor noștri

CulturaFlaviu George Predescu: Scriere creativă Verbum, la Cugir – Un veritabil schimb de idei între generații

EditorialAlexandru Lăzescu: Cum a apărut criza bancară din America și cum ne-ar putea afecta
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe