OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2012, 08:38 / 243 elite & idei

VIDEO Mircea Geoană in vizită la New York: “Un nou proiect pentru România”

VIDEO Mircea Geoană in vizită la New York: “Un nou proiect pentru România”

Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, senatorul Mircea Geoană a avut, la Washington şi New York, o serie de întâlniri cu reprezentanţi şi membri ai comunităților românești din America.

La Washington, Mircea Geoană s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii în cadrul unei dezbateri intitulate “Un nou proiect pentru România”, eveniment la care au participat peste 100 de reprezentanți ai comunităților românești atât din Washington, dar și de pe întreaga coastă de Est și din regiunea de Midwest. Românii din Statele Unite au manifestat interes și dorință de implicare în producerea unei schimbări de fond în România. Mai important, reprezentanții românilor aflați în SUA au susţinut că în România sunt necesare noi forme de exprimare civică, profesională și politică și s-au arătat interesaţi în crearea acestor noi forme de exprimare publică.

“Se simte şi de peste ocean nevoia de schimbare în România. Sunt extrem de bucuros de interesul şi de energia exprimată de către comunitatea românilor din Statele Unite în legătură cu nevoia unei schimbări de fond în România. Avem nevoie de experienţa lor şi că avem nevoie să-i cooptăm într-un demers ce îşi propune în mod onest să schimbe România. Sunt aici profesionişti desăvârşiţi, sunt aici oameni inimoşi, sunt oameni care deşi au o viaţă împlinită în America sunt atenţi la ce se întâmplă în ţară şi le pasă de viitorul României. Aceşti oameni vor să se implice, doar că până acum nu au găsit locul şi forul în care să se simtă comfortabili”, a declarat Mircea Geoană, după întâlnire.

La New York, Mircea Geoană a avut ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii comunităţii româneşti, în special cu cu oamenii de afaceri, la o masă rotundă organizată de către Camera de Comerţ Româno-Americană, în onoarea prezenţei sale în Statele Unite. La întâlnirea cu oamenii de afaceri, Mircea Geoană a discutat despre evoluţiile economice şi politice din ţară. De asemenea, el a purtat şi un schimb de opinii despre situaţia economică din regiunea României: situaţia Greciei, cea a Ungariei, precum şi perspectivele zonei euro. Pe agenda întâlnirii s-au mai aflat şi subiecte de politică externă, precum evoluţiile de securitate din Iran şi calendarul de retragere din Afganistan. Important de subliniat este interesul crescând al comunităţii de afaceri din Statele Unite pentru sectorul de energie din România, pe fondul noilor descoperiri de gaze din Marea Neagră şi în condiţiile unei rezerve extrem de mari de gaze de şist pe care o deţine România.

“Observ un interes crescând în sectorul energetic românesc din partea comunităţii de afaceri din SUA. Noile descoperiri de gaze din Marea Neagră ne fac şi mai atractivi din acest punct de vedere. În plus, avem o enormă oportunitate cu gazele de şist, în condiţiile în care avem una dintre cele mai mari rezerve de gaze de şist din Europa. Americanii sunt specialişti în exploatarea gazelor de şist. De fapt, 25% din consumul de gaze al SUA este acoperit de gazele de şist. Este evident că aici putem să punem bazele unui parteneriat solid”, a afirmat Mircea Geoană, după evenimentul de la Camera de Comerţ Româno-Americană.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe