OraNoua.ro
Publicat în 31 ianuarie 2012, 18:27 / 477 elite & idei

VIDEO Sandra Pralong: Trophee Christophe Pralong Edition Centenaire HEC 2011

VIDEO Sandra Pralong: Trophee Christophe Pralong Edition Centenaire HEC 2011

VIDEO Trophée Christophe Pralong Edition Centenaire HEC 2011 – decernarea premiilor ediţiei din acest an a turneului de golf organizat în vederea strângerii de fonduri pentru decernarea Premiului “Christophe Pralong”.

Înfiinţat de Sandra Pralong, cetăţean român, în memoria soţului său, premiul este acordat anual, în cadrul Universităţii din Lausanne, unui/unei student/e pentru un proiect umanitar sau de economie socială ce urmează să fie implementat într-un stat emergent sau într-un stat recent admis în Uniunea Europeană. Începând din 2012, Premiul „Christophe Pralong” va finanţa inclusiv şcolarizarea unui tânăr român la renumita Facultate de Înalte Studii Comerciale/ HEC din Lausanne.

Aflat la a V-a ediţie, Premiul “Christophe Pralong este finanţat prin donaţii private şi prin organizarea unui Turneu de Golf, găzduit la Castelul Bonmont, la care participă elita financiar-bancară şi de afaceri din regiunea lemanică.

În 2011, anul în care România şi Confederaţia Elveţiană sărbătoresc 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale, turneul „Christophe Pralong Challenge” s-a desfăşurat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Printre cei 125 de participanţi la turneu s-au numărat atât oameni de afaceri şi de finanţe din Elveţia şi România, cât şi sportivi de renume precum campionul de ski Roland Collombin, starul hockey-ului Andrei Bashkirov, sau Jon Fergusson, baschetbalist de renume şi artist.

Festivitatea de premiere a fost urmată de o dineu de gală la care s-au licitat opere de artă, suveniruri sportive sau pachete turistice inedite. Marele premiu al tombolei organizate în beneficiul Premiului „Christophe Pralong” a fost un ceas Chopard.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe