Matei Bogdan
Publicat în 24 februarie 2021, 20:41 / 176 elite & idei

Violeta Alexandru: Nu renunț, efectiv nu renunț la comunicarea cu oamenii

Violeta Alexandru: Nu renunț, efectiv nu renunț la comunicarea cu oamenii

Am terminat de răspuns oamenilor care mi-au scris. Sunt foarte multe mesaje pe zi. Nu vreau să menționez numărul pentru că o să se spună că exagerez. Ziua îmi este puțin mai greu să răspund dar răspund. În București lucrând, am și foarte multe solicitări de întâlniri, de toate felurile. Țin și la desfășurarea cu seriozitate a activității mele parlamentare.
Nu renunț, efectiv nu renunț la comunicarea cu oamenii. Simt că fac ceva concret și cu adevărat util ajutând cu cât de puțin pot, cu o îndrumare, cu o informație. Poate că mai am și scăpări dar răspund cât pot de mult.
Ca să fie mai ușor, o să selectez cele mai frecvente întrebări și o să fac o mică campanie de informare pe domeniul pensiilor și pe cel al muncii, inclusiv al digitalizării. Funcție de frecvența întrebărilor.
Trebuie să iau o decizie strategică privind o posibilă soluție pentru rezolvarea întârzierilor mari pe tema pensiilor comunitare. Aproape de jumătate din mesaje sunt pe acest subiect. V-aș invita să petreceți o zi cu mine să ascultați/citiți despre poveștile oamenilor care așteaptă cu anii un răspuns. România este foarte în urmă cu eficiența din sistemul public. Câtă răbdare să mai fie? S-au pierdut ani, am fost prea indulgenți când s-au găsit scuze.
Multe mesaje nu sunt întrebări. Oamenii simt nevoia să îmi împărtășească din problemele (de toate tipurile) cu care se confruntă. Se numește încredere.
Onorată!
Nu am pretenția că am o privire sociologic relevantă dar știu în acest moment care sunt grijile și speranțele oamenilor simpli. Pot să am cele mai mari urgențe dar nu renunț la acest extraordinar avantaj pe care mi l-ați oferit prin această comunicare, anume acela de a cunoaște și de a înțelege ce anume trebuie făcut pentru oameni.

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe