Matei Bogdan
Publicat în 17 februarie 2021, 13:11 / 212 elite & idei

Violeta Alexandru: PNL București câștigă încrederea bucureștenilor

Violeta Alexandru: PNL București câștigă încrederea bucureștenilor

Astăzi, după ce a cerut, în calitate de consilier local, Hotărârea de la anterioara ședință de consiliu în care Baluță – PSD, cu tacticile lui, “rezolvase” să îi iasă voturile pentru a-și pune viceprimarii pe care îi dorea, Rareș Lazăr, consilier local PNL în Consiliul Local sector 4, a fost amenințat (doar dacă ați văzut filme cu mafia puteți înțelege), intimidat, sancționat cu avertisment în repetate rânduri, chemat la ordine, tăindu-i-se microfonul, a fost pur și simplu deposedat de cartela de vot la cererea PSD (i s-a smuls, pur și simplu), scos afară din sala de ședințe. De ce? Pentru că a cerut să se explice consilierilor ce s-a întâmplat cu hotărârea privind votul pentru viceprimarii impuși de Baluță în ședința anterioară, vot la care consilierii PNL și USR Plus părăsiseră sala pentru că li se taia microfonul atunci când solicitau vot asupra procedurii de alegere a viceprimarilor. Și pentru că filma ședința de consiliu, ședință care este publică. În timpul ședinței – am constatat în această seară – a apărut Hotărârea. Dar Băluță-PSD voia un nou vot. Peste un alt vot pe aceeași temă, în urma căruia nu se ofereau lămuriri despre redactarea Hotărârii. Se pare că știa că votul nu a fost legal la ședința anterioară și a forțat din nou. Nu era niciun punct pe Ordinea de Zi a ședinței de astăzi despre alegerea viceprimarilor, l-a introdus brusc. Dintr-o dată, abuziv. În timpul ședinței!
Între timp, noi sesizasem Prefectul Municipiului București după fosta ședință. Pe surse (oameni de bine din prefectură), lui Băluță i s-a spus de rezoluția prefectului și a intrat în panică.
Rareș a primit, în cascadă, cu microfonul tăiat (eu știu bine ce înseamnă după audierea mea la Comisiile de muncă din Parlament unde conducea Solomon – PSD) 4 sancțiuni: 2 avertismente, chemare la ordine, excludere din sală. Pe hol au fost alte amenințări. Rareș Lazăr, 27 de ani, prima experiență într-o carieră politică pe care și-o construiește cu decență și seriozitate. Față în față cu Băluță și cu oamenii lui.
Iată în imagini unde s-a ajuns. Acesta este PSD. Așa arată mediul în care suntem nevoiți să facem politică la București. Colegului meu, consilier local, PSD îi smulge cartela de vot, i-o ia pur și simplu. Pentru ce? Pentru că filma o ședință publică de consiliu. Și pentru că era insistent să ceară explicații despre un vot a cărui legalitate este discutabilă.
Solicit, alături de colegul meu, Pavel Popescu, Președintele PNL Sector 4, Prefectului Muncipiului București să participe la ședințele de Consiliu Local de la Sector 4 sau să își trimită un reprezentant. Aceste abuzuri trebuie să înceteze. Din noiembrie anul trecut, consilierii locali PNL își desfășoară activitatea sub amenințări. Sancțiunile aplicate colegului meu trebuie să fie retrase.
Vom propune, la următoarea ședință, schimbarea Președintelui de ședință pentru aceste abuzuri. Și nu este singura acțiune împotriva PSDistului care conducea ședința.
Administrația din sectorul 4 nu are nicio legătură cu statul de drept, cu regulile democratice. Clanuri, mafie.
Așa de mult îmi doresc un București civilizat! Și muncesc, alături de echipa mea, să schimb PNL București în bine. Cum înaintăm puțin, cum se întâmplă lucruri, doar doar să ne slăbească. Și mai tare mă ambiționează. Nu am o rețetă – pentru mine, doar prin seriozitate, PNL București câștigă încrederea bucureștenilor.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe