Matei Bogdan
Publicat în 11 decembrie 2019, 07:56 / 115 elite & idei

Violeta Alexandru: Raportul de cheltuieli al Companiei Energetica şi stadiul atragerii fondurilor europene, solicitate PMB de PNL Bucureşti

Violeta Alexandru: Raportul de cheltuieli al Companiei Energetica şi stadiul atragerii fondurilor europene, solicitate PMB de PNL Bucureşti

Raportul de cheltuieli pentru Compania Municipală Energetica şi fişa de proiect pentru atragerea fondurilor europene în domeniul termoficării sunt solicitate Primăriei Capitalei de către PNL Bucureşti.

Conform unui comunicat al PNL Bucureşti, este vorba despre o interpelare înaintată de către preşedintele organizaţiei, Violeta Alexandru, şi grupul de consilieri generali condus de Stelian Bujduveanu.

Astfel, sunt solicitate date despre raportul de cheltuieli pentru Compania Municipală Energetica, de la înfiinţare şi până la data curentă, calendarul de investiţii al companiei Termoenergetica şi lămuriri cu privire la licenţierea acesteia de către ANRE.

O altă cerere se referă la fişa de proiect pentru atragerea de fonduri europene, „fiind vorba de cei 186 de milioane de euro pentru care Corina Creţu, comisar european la acea vreme, a extins perioada limită de depunere a proiectului până pe 31.12.2019”, menţionează sursa citată.

„Am depus o interpelare către Primăria Municipiului Bucureşti prin care solicităm acestei administraţii dezastruoase şi falimentare o situaţie la zi a strategiei Firea-PSD de a asigura că, măcar în lunile următoare, bucureştenii nu vor mai suferi de frig în case şi vor avea confortul pe care îl merită cetăţenii unei capitale europene. Solicitarea de astăzi este una oficială faţă de care Gabriela Firea PSD are obligaţia legală să răspundă. Cerem răspunsuri ferme şi clare şi vreau să o asigur pe această cale că, dacă nu le va oferi, va răspunde în faţa legii, nu doar în faţa cetăţenilor. Bucureştenii vor şi au dreptul să ştie cum sunt cheltuiţi banii lor, de ce nu există niciun plan de atragere a fondurilor europene şi de ce Primăria face jaf prin companii municipale, lăsând bucureştenii în frig, în timp ce clientela PSD se plimbă în SUV-uri de lux”, a declarat Violeta Alexandru, ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ea a menţionat că, după ce va primi un răspuns din partea PMB, PNL va informa opinia publică.

„În cele şase luni de mandat care i-au mai rămas Gabrielei Firea, vom utiliza toate pârghiile legale pe care le avem la dispoziţie pentru a-i face viaţa la fel de grea cum o face ea bucureştenilor”, a adăugat liderul PNL Bucureşti. 

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe