OraNoua.ro
Publicat în 27 martie 2012, 23:57 / 276 elite & idei

Viorel Badea în Austria: întrevederi cu reprezentanţii românilor din landul Styria şi participarea la hramul Parohiei Ortodoxe Române din Knittelfeld

Viorel Badea în Austria: întrevederi cu reprezentanţii românilor din landul Styria şi participarea la hramul Parohiei Ortodoxe Române din Knittelfeld
+ Extern

În perioada 24 – 25 martie a.c., preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, a efectuat o vizită de lucru în Austria.

Pe agenda vizitei s-au aflat întrevederi cu reprezentanţii românilor din landul Styria, precum şi participarea la Sfânta Liturghie, săvârşită de către Preotul Cristian Greucean, cu prilejul sărbătoririi hramului Parohiei Ortodoxe Române din Knittelfeld.

În cadrul întrevederilor cu reprezentanţii românilor s-au discutat teme de interes precum oportunitatea şi necesitatea adoptării iniţiativei legislative privind votul prin corespondenţă, necesitatea reînfiinţării programului consulatului itinerant în zonă, precum şi dorinţa românilor rezidenţi în Austria de a avea acces deplin pe piaţa muncii. Cu acest prilej, senatorul Badea a reiterat importanţa implementării proiectul de lege privind votul prin corespondenţă în demersul României de a oferi posibilitatea unui număr considerabil mai mare de cetăţeni aflaţi în afara graniţelor de a-şi exercita dreptul la vot.

Totodată, senatorul român şi-a arătat susţinerea pentru reînfinţarea programului consulatului itinerant în Graz, urmând ca la întoarcerea în Bucureşti, să expună Ministerului Afacerilor Externe necesitatea unui astfel de program în zonă.

Preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni le-a prezentat interlocutorilor demersurile pe care le-a facut pe lângă autorităţile austriece precum şi pe lângă autorităţile din România în vederea implementării în Austria a proiectului Institutului Limbii Române, ‘Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească’.

La finalul întâlnirii, senatorul român şi-a prezentat intenţia ca, în cadrul următoarelor întâlniri cu românii din Austria să invite parlamentari austrieci, reprezentanţi ai circumscripţiilor electorale unde îşi au rezidenţa comunităţi importante de români.

Duminică, 25 martie, senatorul Viorel Badea a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Parohia Ortodoxă Română ‘Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil’ din localitatea Knittelfeld. Lăcaşul de cult unde se oficiază slujbele este o clădire monument istoric, donată în anul 2009 de către Biserica Catolică, respectiv biserica ordinului Capucin, Bisericii Ortodoxe Române.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe