Bogdan Daradan
Publicat în 24 august 2012, 11:46 / 263 elite & idei

Viorel Chetraru: Serviciile secrete americane vor ajuta Republica Moldova în lupta contra spălării banilor

Viorel Chetraru: Serviciile secrete americane vor ajuta Republica Moldova în lupta contra spălării banilor

Serviciul Secret al SUA în Europa a decis să dea o mână de ajutor Republicii Moldova în privința combaterii criminalității economice. Reprezentanții Serviciului Secret, Marcus L. Snipe și Darrel White, s-au întâlnit cu premierul Vlad Filat și cu directorul CCCEC, Viorel Chetraru, cărora le-au propus ajutor din partea SUA,  potrivit jurnal.md.

În cadrul întâlnirii, Marcus L. Snipe a spus că instituția pe care o reprezintă se ocupă în mod special de problema spălării banilor și că îşi doreşte să ajute Centrul Anticorupție.

În acest sens, reprezentantul SUA a propus organizarea trainingurilor pentru colaboratorii instituțiilor specializate din RM, care vor studia tehnicile și metodele americane de combatere a infracțiunilor economice. Totodată, acesta a menţionat că SUA sunt dispuse să trimită experţi în RM.

„Suntem obligați să facem tot ce e necesar pentru a combate fenomenele criminale. Suntem determinați să luptăm cu ele şi vom depune toate eforturile în acest sens, iar suportul colegilor americani va fi extrem de oportun”, a spus, la rândul său, Vlad Filat. Premierul a ținut să menționeze că RM condamnă terorismul şi crimele economice de orice natură și a asigurat reprezentanții Serviciului Secret al SUA că țara noastră este deschisă pentru ajutorul oferit de SUA.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe