Bogdan Daradan
Publicat în 1 august 2012, 11:06 / 229 elite & idei

VLAD FILAT: Guvernul de la Chişinău va desfăşura o şedinţă extraordinară la Bălţi

VLAD FILAT: Guvernul de la Chişinău va desfăşura o şedinţă extraordinară la Bălţi

Întregul guvern de la Chisinau merge la Bălți, unde se vor întruni în ședință. Decizia de a organiza ședința Guvernului la Bălți a fost anunțată săpămâna trecută de premierul Vlad Filat, imediat după ce consilierii comuniști au decis organizarea unui referendum pentru extinderea autonomiei municipiului Bălţi, scrie jurnal.md.

Filat, care a calificat decizia Consiliului municipal Bălți drept o depășire a competențelor, crede că cei care au luat decizia de desfăşurare a unui referendum în problema extinderii autonomiei Bălțiului trebuie să fie pedepsiți.

„Instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria. Este un caz ieşit din comun care trebuie taxat ca atare, iar persoanele vinovate trebuie să răspundă pentru acţiunile lor, aşa cum prevede legea. Regret că pentru aceste acţiuni vor trebui să răspundă executorii, nu şi cei care au stat în umbră şi au regizat scenariul respectiv”, a spus Filat, precizând că se referă la conducerea PCRM.

În cadrul vizitei sale la Bălți, premierul urmează să se întâlneasă și cu locuitorii orașului, cu agenţii economici și cu aleşii locali, cu care va discuta „despre colaborarea în continuare în beneficiul cetăţenilor”.

Aflat in vizita la Balti, liderul comunist Vladimir Voronin a instigat pe consilierii comunişti din Consiliul Municipal Bălţi sa continue procesul de destramare a autoritatii si integritatii Republicii Moldova. In cadrul întrevederii cu liderul comunist, consilierii comunişti din Bălţi „s-au plâns” de reacţia autorităţilor de la Chişinău cu privire la decizia de desfăşurare a referendumului. Potrivit lor, aceasta este una inadecvată, cu atât mai mult că Prim-ministrul Vlad Filat a declarat-o drept una ilegală, cerând organelor competente precum SIS, PG şi MAI să investigheze cazul.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe