Bogdan Daradan
Publicat în 16 octombrie 2012, 19:55 / 287 elite & idei

Vlad Filat va vizita capitala României şi se va întâlni cu Băsescu şi Ponta

Vlad Filat va vizita capitala României şi se va întâlni cu Băsescu şi Ponta
+ Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat vine astăzi 17 octombrie într-o vizită la Bucureşti.

Serviciul de presă al Guvernului anunţă că Filat va participa la Congresul Partidului Popular European şi la Summit-ul şefilor de stat şi de guvern PPE.

Premierul va ţine un discurs şi va avea un şir de întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni. În cadrul vizitei, Filat va avea întrevederi cu Preşedintele României, Traian Băsescu şi Prim-ministrul României, Victor Ponta.

În perioada 12 martie–12 noiembrie 1999, Vlad Filat a îndeplinit funcția de Ministru de Stat în Guvernul Republicii Moldova. În anul 2000, a fost ales vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova și a revenit în afaceri.

În urma alegerilor martie 2005, Vladimir Filat a obținut mandatul de parlamentar pe listele Blocului Moldova Democrată. A candidat pentru funcția de primar general al Municipiului Chișinău la alegerile din 3 iunie 2007 acumulând 8,3% voturi.

În septembrie 2007 părăsește rîndurile Partidului Democrat și creează Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Congresul de constituire a PLDM a avut loc la 8 decembrie 2007, în funcția de președinte al formațiunii fiind ales Vlad Filat.

Din 25 septembrie 2009, Vlad Filat este numit prin decret prezidențial Prim-ministru al R. Moldova.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe