Adriana
Publicat în 25 ianuarie 2017, 11:16 / 122 elite & idei

Vlad Mixich, despre amnistiere în epoca post-adevăr

Vlad Mixich, despre amnistiere în epoca post-adevăr
+ Observator

De aia se zice că trăim în epoca post-adevăr/post-fapte pentru că deși toate faptele astea sunt obiective și contrazic justificările celor care doresc amnistierea hoților, nu le veți vedea o secundă difuzate la televiziuni precum Antena3 sau RTV.
Așadar, date oficiale (proaspete):
* în 2015, rata mortalității în penitenciarele românești a fost de 3 ori (trei!) mai mică decât în populația generală;
* penitenciarele românești au fost cel mai aglomerate în perioada 1999-2004, adică perioada guvernului Năstase, când nu exista un DNA eficient (coincidență probabil ;))
* numărul persoanelor condamnate definitiv aflate la pușcărie este astăzi sub media ultimelor două decenii (o nuanță importantă aici e că la acest număr se adaugă persoanele aflate în custodie)
Notă: mai mult, se pare că nici aia cu amenda de 80 milioane de euro nu e adevărată, conform declarațiilor președintelui Iohannis, dar asta trebuie confirmat.
Și uite așa, de peste o săptămână principala problemă a României nu sunt nici spitalele, nici școlile, nici situația externă foarte complicată. Principala și urgenta (!) problemă a României este iertarea hoților și golirea pușcăriilor.
Bravas monșer Cațavencule!
[sursa datelor: Institutul Național de Statistică; un grafic de Postoiu

https://www.facebook.com/

Ultima ora:

ObservatorMagor Csibi: Capcana perfecționismului la job

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe