Adriana
Publicat în 25 ianuarie 2017, 11:16 / 113 elite & idei

Vlad Mixich, despre amnistiere în epoca post-adevăr

Vlad Mixich, despre amnistiere în epoca post-adevăr
+ Observator

De aia se zice că trăim în epoca post-adevăr/post-fapte pentru că deși toate faptele astea sunt obiective și contrazic justificările celor care doresc amnistierea hoților, nu le veți vedea o secundă difuzate la televiziuni precum Antena3 sau RTV.
Așadar, date oficiale (proaspete):
* în 2015, rata mortalității în penitenciarele românești a fost de 3 ori (trei!) mai mică decât în populația generală;
* penitenciarele românești au fost cel mai aglomerate în perioada 1999-2004, adică perioada guvernului Năstase, când nu exista un DNA eficient (coincidență probabil ;))
* numărul persoanelor condamnate definitiv aflate la pușcărie este astăzi sub media ultimelor două decenii (o nuanță importantă aici e că la acest număr se adaugă persoanele aflate în custodie)
Notă: mai mult, se pare că nici aia cu amenda de 80 milioane de euro nu e adevărată, conform declarațiilor președintelui Iohannis, dar asta trebuie confirmat.
Și uite așa, de peste o săptămână principala problemă a României nu sunt nici spitalele, nici școlile, nici situația externă foarte complicată. Principala și urgenta (!) problemă a României este iertarea hoților și golirea pușcăriilor.
Bravas monșer Cațavencule!
[sursa datelor: Institutul Național de Statistică; un grafic de Postoiu

https://www.facebook.com/

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe