Matei Bogdan
Publicat în 20 mai 2020, 00:01 / 31 elite & idei

Vlad Mixich: Hai să învățăm să le cerem. Să învățăm ce și cum să cerem

Vlad Mixich: Hai să învățăm să le cerem. Să învățăm ce și cum să cerem

Am ceva experiență în și cu sistemul medical din România și cu stimabilii care-l conduc. Ce m-a învățat această experiență este că promisiunile sunt la fel de dese și de ieftine precum ceapa, iar cei care se țin de ele sunt la fel de rari și de excepționali precum aurul cu multe carate.

‼️‼️ Și m-am cam săturat. M-am cam săturat să ni se tot promită ca mai apoi, profitând de faptul că muncim în loc să-i păzim, să fim, pe românește, păcăliți sau luați de fraieri.

Orice om care muncește în sistemul medical românesc vă poate spune că s-a săturat să tot explice mai-marilor sau politicienilor aceleași lucruri de zeci de ori și că s-a săturat ca ei să promită aceleași lucruri de sute de ori. Și (aproape) întotdeauna degeaba.

👉 Așa că ne-am hotărât să facem ceva. Ne-am strâns mai mulți. Oameni care se pricep, oameni care au multe realizări în spate, oameni care nu se tem. Și #împreuna am scris acest Decalog pentru Sănătate.

🤝 Și #împreună promitem că vom monitoriza periodic angajamentele autorităților și îndeplinirea măsurilor solicitate în acest decalog.

Vom publica rezultatele acestor monitorizări transparent, la intervale regulate și prezentând factual evoluția sau involuția, indiferent de orientarea politică a guvernului aflat în funcție la acel moment.

Cum bine zice unul dintre semnatari: Hai să învățăm să le cerem. Să învățăm ce și cum să cerem. Să învățăm apoi cum să ne urmărim cererile. Să vedem cât și cum sunt ele aduse la îndeplinire.

Haideți și voi – aici ✍️ https://decalogsanatate.ro/

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe