Matei Bogdan
Publicat în 8 ianuarie 2020, 21:26 / 145 elite & idei

Vlad Mixich: Iranul tocmai a tras cu rachete în nişte baze aeriene americane din Irak

Vlad Mixich: Iranul tocmai a tras cu rachete în nişte baze aeriene americane din Irak

Mesaj postat pe Facebook:

Iranul tocmai a tras cu rachete în nişte baze aeriene americane din Irak. Un avion de pasageri tocmai a căzut la Teheran (zic agențiile că fără legătură cu rachetele).
Şi iarăşi tot hanalistu’ mioritic va deveni expert pe Iran şi Orientul Mijlociu. Cu cât e mai dur şi mai prolix, cu atât e hanalistu’ mai expert.
Eu nu sunt specialist pe subiect (deşi am fost în regiune, inclusiv în Iran, în scop profesional). Înțeleg lucruri poate mai bine decât media, dar cultura, istoria, politica, taberele lor sunt atât de diferite şi complicate față de ‘obişnuitul’ nostru încât e nevoie de mulți ani şi contacte nemijlocite cu regiunea. Ştiu că asta nu e ceva simpatic de spus, dar e adevărat.

Mai ştiu câțiva români care au cu adevărat pricepere adâncă în subiect, iar pe cei care postează public despre asta îi urmăresc: Carmen Gavrila e un exemplu bun.

Prost nu e ăla care nu ştie şi întreabă, prost e ăla care se pricepe la orice şi pentru a cărui dăşteptăciune nimic nu e prea complicat.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe