Matei Bogdan
Publicat în 8 ianuarie 2020, 21:26 / 100 elite & idei

Vlad Mixich: Iranul tocmai a tras cu rachete în nişte baze aeriene americane din Irak

Vlad Mixich: Iranul tocmai a tras cu rachete în nişte baze aeriene americane din Irak

Mesaj postat pe Facebook:

Iranul tocmai a tras cu rachete în nişte baze aeriene americane din Irak. Un avion de pasageri tocmai a căzut la Teheran (zic agențiile că fără legătură cu rachetele).
Şi iarăşi tot hanalistu’ mioritic va deveni expert pe Iran şi Orientul Mijlociu. Cu cât e mai dur şi mai prolix, cu atât e hanalistu’ mai expert.
Eu nu sunt specialist pe subiect (deşi am fost în regiune, inclusiv în Iran, în scop profesional). Înțeleg lucruri poate mai bine decât media, dar cultura, istoria, politica, taberele lor sunt atât de diferite şi complicate față de ‘obişnuitul’ nostru încât e nevoie de mulți ani şi contacte nemijlocite cu regiunea. Ştiu că asta nu e ceva simpatic de spus, dar e adevărat.

Mai ştiu câțiva români care au cu adevărat pricepere adâncă în subiect, iar pe cei care postează public despre asta îi urmăresc: Carmen Gavrila e un exemplu bun.

Prost nu e ăla care nu ştie şi întreabă, prost e ăla care se pricepe la orice şi pentru a cărui dăşteptăciune nimic nu e prea complicat.

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe