Matei Bogdan
Publicat în 20 ianuarie 2021, 15:22 / 138 elite & idei

Vlad Mixich: Sări, Țațo, că se termină plăcintele!

Vlad Mixich: Sări, Țațo, că se termină plăcintele!

Ca să pot avea contact cu pacienții spitalului din Atlanta (Statele Unite) în care mi-am petrecut un an din viață – a trebuit obligatoriu să prezint dovada anumitor vaccinuri pe care le-am făcut. Era obligația tuturor cadrelor medicale în acel spital. Sigur că am făcut-o, mi s-a părut normal și la cap și la suflet să o fac. Majoritatea colegilor se vaccinau de altfel regulat, nimănui nu i se părea, în sudul Statelor Unite, că asta ar fi fost vreo discriminare.
Orice om care a terminat medicina în România știe că în studenție era obligatoriu să poarte halat alb (și pe unele secții papuci) dacă voia să fie acceptat la stagiul efectuat în spital. Nu am auzit pe nimeni să comenteze această obligație sau să se plângă de discriminare.
Universitatea de Medicină din Cluj a anunțat că nu va permite studenților care refuză vaccinul COVID-19 să își efectueze stagiile în spital. Pentru cei cu contraindicații la vaccinare, sunt oferite alternative. Desigur, există posibilitatea audierii online a seminarilor respective, măsura fiind menită să proteje în special studenții. Care studenți s-au vaccinat oricum în număr mare (mulți dintre ei înainte de apariția veștii cu posibila interdicție) și nu au avut nimic împotriva măsurii (cel puțin așa mi-au comentat câțiva dintre ei la postarea în care am distribuit știrea).
Ei aș…
Dictatură! – țipă Agamiță;
Discriminare! – urlă Mița;
Vine fascismul! – strigă Gore;
Mă sufoc! – scrâșni Veta.
… acestea sunt doar câteva dintre comentariile furioase la postarea în care am distribuit știrea de la Cluj.
Și n-am putut să nu mă gândesc unde au fost toți acești vajnici luptători de Facebook prin 2014, când scriam cu disperare despre infecțiile intraspitalicești neraportate din spitale, sau prin 2018 când vorbeam despre corupția și incompetența uluitoare care ajunsese să conducă destinele sistemului medical românesc.
Sări, Țațo, că se termină plăcintele!

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe