OraNoua.ro
Publicat în 28 martie 2012, 00:05 / 193 elite & idei

William Brînză: Românii din Austria cer reînfiinţarea Consulatului itinerant la Graz si introducerea votului prin corespondenţă

William Brînză: Românii din Austria cer reînfiinţarea Consulatului itinerant la Graz si introducerea votului prin corespondenţă

Reînfiinţarea Consulatului itinerant la Graz, schimbarea consulului onorific prin numirea unui reprezentant interesat să se pună în slujba comunităţii, liberalizarea pieţei forţei de muncă pentru lucrătorii români, precum şi introducerea votului prin corespondenţă au fost principalele teme de discuţie dintre reprezentanţii comunităţii de români şi preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, care s-a aflat în perioada 24-25 martie 2012  în vizită de lucru în Austria.

Membrii comunităţii i-au solicitat deputatului sprijin pentru reînfiinţarea Consulatului itinerant cu atât mai mult cu cât, această formă de acordare a asistenţei diplomatice şi consulare s-a aplicat cu succes până în urmă cu 6 ani. În acest context, preşedintele Asociaţiei Aut Pro Rom şi-a asumat responsabilitatea de a-l sprijini pe deputat în promovarea reînfiinţarii Consulatului itinerant şi acţiunile acestuia.

În ceea ce priveşte liberalizarea forţei de muncă în Austria, preşedintele Comisiei pentru românii din străinătate, William Brînză a transmis asigurări că dialogul susţinut cu autorităţile austriece îşi propune eliminarea restricţiilor cât mai curând posibil.

Preşedintele Asociaţiei Aut Pro Rom i-a mulţumit deputatului pentru primul succes înregistrat de comunitate, urmare a discuţiilor pe care oficialul român le-a purtat în cursul zilei de 24 martie cu reprezentanţii primăriei din Graz. Mai exact, după discuţiile purtate de către deputatul Brînză, primarul oraşului Graz a programat prima întâlnire de lucru cu reprezentanţii comunităţii de români, care se va concretiza în luna mai şi va avea ca obiectiv obţinerea de sprijin logistic şi financiar în organizarea evenimentelor culturale, economice sau sociale româneşti.

Votul prin corespondenţă a fost un subiect amplu dezbătut, comunitatea solicitând introducerea acestei opţiuni alternative de vot. Românii au discutat şi pe baza exemplului Austriei, care foloseşte cu succes această formă de exprimare a opţiunii politce şi nu s-a confruntat, până în prezent, cu nici un fel de problemă.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe