OraNoua.ro
Publicat în 17 iunie 2015, 15:14 / 480 elite & idei

Adrian Marius Dobre: Adoptarea pensiilor speciale pentru parlamentari, un gest inadecvat

Adrian Marius Dobre: Adoptarea pensiilor speciale pentru parlamentari, un gest inadecvat

Institutul Social Democrat “Ovidiu Șincai” consideră că recenta adoptarea a pensiilor speciale pentru parlamentari reprezinta un gest inadecvat si inoportun din punct de vedere politic, un gest care se depărtează de valorile și principiile social-democrate autentice. Social democratia fundamentată pe principiile libertății, dreptății sociale, echității, egalității de şanse şi solidarității nu are și nu poate avea nimic în comun cu un astfel de gest.
Credem că nu era și nu este momentul pentru o asemenea decizie adoptata fară consultare, fără dezbatere publică și fără acordul și aprobarea societatii romanesti! O justă reașezare a întreg sistemului de salarizare și de pensii din zona publică este necesară și importantă, dar ea nu poate fi făcută decât ca întreg, transparent și corect, într-o dezbatere deschisă cu toți partnerii sociali. Orice încercare de fragmenta acest proces, de a crea categorii privilegiate, de a lucra cu mai multe viteze este incorectă și distructivă.
De altfel initiațiva pentru pensiile speciale pentru parlamentari a primit aviz negativ din partea Executivului. Ne întrebăm cum poti sa reprezinti Alianta care sprijina Executivul si sa votezi impotriva avizului acestuia? Imposibil de explicat logic și în parametrii bunului simț, macar politic.
Un altfel de demers lipsit de responsabilitate nu face decât să să dea apă la moară celor care susțin că cei mai mari dusmani al Parlamentului (si implicit al democrației) sunt chiar parlamentarii. Nu avem voie și nu putem să aruncăm la cosul de gunoi ultimii 25 de ani din istoria acestei țări!
Amintim colegilor nostri că acest gest nu are nici o legatură cu valorile social-democrației, cu preocuparea pentru oameni și cu agenda cetățenilor care i-au îndrituit să-i reprezinte în cel mai înalt for legislativ.
Sunt oameni in aceasta tară si sunt nepermis de mulți care traiesc sub limita subzistentei! Oameni care au construit Romania asa cum o știm astăzi, cu bune și cu rele. Gestul parlamentarilor de astazi este profund injust!
Atragem atenția că susținând astfel de inițiative Partidul Social Democrat riscă sa se departeze mult si pentru mult timp de electorat.
Dragi colegi, stânga autentică înseamnă dreptate socială, echitate, egalitate de şanse şi mai ales solidaritate!
Ne cerem scuze in numele colegilor noștri pentru aceasta gravă greșeală politica! Nu putem și nu vom susține public și politic acest vot aflat in contradicție profundă cu valorile în care credem, cu realitatea și interesele cetățenilor Românei!

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe