Adriana
Publicat în 10 aprilie 2013, 14:52 / 108 elite & idei

Adrian Marius Dobre: Pentru o diplomatie economica coerenta si incisiva

Adrian Marius Dobre: Pentru o diplomatie economica coerenta si incisiva
+ Observator

NE INTREBAM ADESEA CE IMPORTANTA AU INVESTITIILE STRAINE DIRECTE? SUNT CUMVA LEGATE DE EXPORTURI?
In cercurile politice si de afaceri, sau in spatiul public romanesc, dezbaterea asupra atragerii de investitii straine a inceput sa semene din ce in ce mai mult ca o ”goana dupa aur”. Pare a fi o comparatie corecta, tinand cont defaptul ca investitiile straine aduc o valoare adaugata importanta printehnologie si management si datorita contributiei la export, generata de infuzia de tehnologie si de management.
Beneficiile nu se opresc aici, putand sublinia, de asemenea, si contributiainvestitiilor straine directe la PIB, VAB (valoarea adaugata bruta), in special insectoarele economice precum industria prelucratoare, transport, comert,banci si finante, etc.
http://blog.adrianmariusdobre.eu/pentru-o-diplomatie-economica-coerenta-si-incisiva-in-romanian-business-digest/

Ultima ora:

ObservatorIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe