OraNoua.ro
Publicat în 3 iunie 2015, 18:00 / 311 elite & idei

Adrian Marius Dobre: “Transparență și Date Deschise – Anticorupție și Securitate”

Adrian Marius Dobre: “Transparență și Date Deschise – Anticorupție și Securitate”
I N V I T A Ț I E
                                           
Avem deosebita onoare și plăcere să vă invităm la conferința

Transparență și Date Deschise – Anticorupție și Securitate,

parte a programului „Strategic Initiatives”, organizată de Institutul Social Democrat „Ovidiu Şincai”
în partneriat cu Secretariatul General al Guvernului României, marți, 09 iunie, ora 11.00-13.00 la Palatul Parlamentului.

Conceptul de ”Date Deschise – Open Data” este unul extrem de important pentru România, fiind deopotrivă un instrument pentru combaterea și prevenirea corupției, eficientizarea sectorului administrației publice și consolidarea securității naționale.
Evenimentul se înscrie în suita de manifestări „Strategic Initiatives” care au drept obiectiv promovarea și dezvoltarea conceptelor de transparență și date deschise, precum și implementarea practică a acestora în administrația publică.

Parteneriatul între instituțiile statului, mediul de afaceri, societatea civilă și mass-media este esențial pentru succesul acestui demers cu un impact nemijlocit în procesul de modernizare a României. Atât implicațiile administrative cât și cele politice sunt majore și de durată, cu efecte complexe și subtile.

Evenimentul va fi transmis integral online de către Calea Europeană – www.caleaeuropeana.ro .
Vă adresăm rugămintea de a confirma participarea până joi, 04 iunie la adresa liliana.filip@addo.ro – Liliana Filip, Project Coordinator, Institutul Social Democrat „Ovidiu Şincai”.
Cu credința că veți da curs invitației noastre, ne bucurăm să vă avem alături de noi la acest eveniment.

Cu deosebit respect și prețuire,

Echipa ISD

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe