OraNoua.ro
Publicat în 29 august 2012, 10:22 / 561 elite & idei

Adrian Papahagi, Miahail Neamțu, Teodor Baconschi – Mai multe formaţiuni au semnat un manifest politic comun în vederea constituirii platformei de centru-dreapta

Adrian Papahagi, Miahail Neamțu, Teodor Baconschi – Mai multe formaţiuni au semnat un manifest politic comun în vederea constituirii platformei de centru-dreapta

Liderii PDL, PNŢCD, Partidului Noua Republică, Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, Fundaţiei Creştin Democrate (FCD), au semnat miercuri un manifest politic comun, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Fundaţiei Creştin Democrate, context în care au afirmat că documentul reprezintă un pas important în formarea preconizatei alianţe electorale de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare din acest an.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a susţinut în discursul său că prin semnarea documentului democrat liberalii „îşi exprimă clar intenţia de a-şi uni forţele (…) cu alte formaţiuni profund ataşate valorilor democratice şi statului de drept”.

„Această alianţă se naşte în mod democratic, natural, pentru că forţele politice şi civice, cu adevărat responsabile, îşi unesc eforturile în momente grele pentru ţară. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni de zile în România ne obligă la acţiune comună”, a spus Blaga.

El a acuzat „acţiunile iresponsabile ale stângii” din cauza cărora „România a traversat cea mai gravă criză politică şi economică după 1989”.

„Acţiunile iresponsabile ale stângii ne-au izolat de familia democraţiilor lumii, de partenerii tradiţionali precum NATO şi Uniunea Europeană (…) De aceea noi (…) ne angajăm astăzi într-un efort comun pentru recredibilizarea României”, a mai spus liderul democrat-liberalilor.

Blaga a arătat că în centrul preocupărilor platformei de centru-dreapta se află şi economia socială de piaţă, independenţa justiţiei, libertatea individuală a cetăţenilor, eficientizarea sistemului de sănătate şi creşterea calităţii sistemului educaţional.

„De altfel, viziunea noastră asupra dezvoltării României, întemeiată pe principiile sănătoase ale Dreptei, va fi reflectată în programul de guvernare care va fi finalizat nu peste mult timp”, a punctat Blaga, care a pledat, în context, pentru un dialog deschis care va „reconstrui relaţia dintre cetăţean şi politică”.

Liderul ICCD, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că manifestul semnat „conturează o intenţie şi, în acelaşi timp, este un legământ”.

„Semnarea acestui manifest reprezintă finalul perioadei de acomodare şi începutul luptei adevărate pentru un câştig al dreptei, al tuturor forţelor politice, al tuturor instituţiilor care reprezintă societatea civilă, în alegerile parlamentare din sfârşitul acestui an, în aşa fel încât ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei luni să nu se mai poată repeta”, a spus Ungureanu, adăugând că documentul reprezintă „primul răspuns” adresat „provocării” lansate de USL.

Preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu a declarat că prin semnarea manifestului partidul pe care-l conduce revine pe prima scenă politică a ţării alături de partenerii fireşti „pentru a duce România în zona statului de drept”.

Preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a spus că reprezintă „oamenii care cred în înţelepciunea tradiţiei şi în inteligenţa modernităţii”, oameni care vor pentru România o nouă Constituţie deschisă românilor de pretutindeni.

Vicepreşedintele Fundaţiei Creştin Democrate, Adrian Papahagi, a declarat că manifestul „este primul pas al unei construcţii de centru dreapta” aşteptată de toţi românii „liberi şi puternici”. AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PoliticMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EconomieAdrian Bulboacă: Vedem un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii

ExternDan Mihalache: Relațiile Ciprului cu România sunt în continuă dezvoltare

SocialSorin Cucerai: Macarena în cuvinte și imagini

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a primit vizita unei delegații a Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA)

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe