Matei Bogdan
Publicat în 8 februarie 2022, 18:38 / 122 elite & idei

Adrian Socaciu: Sporturile electronice vor fi recunoscute în România. Legea ”gaming” a fost depusă la Parlament

Adrian Socaciu: Sporturile electronice vor fi recunoscute în România. Legea ”gaming” a fost depusă la Parlament

Un proiect de lege privind recunoașterea sporturilor electronice în România a fost depus la Parlament. Demersul legislativ a fost făcut la solicitarea reprezentanților industriei de E-Sports.

Proiectul a fost inițiat de reprezentanții PNL în urma discuțiilor cu jucători profesioniști, manageri și organizatori de competiții din industria de E-Sports.

De asemenea, au avut loc mai multe consultări cu reprezentanții Federației Internaționale de Esports.

„România a înțeles mega-trendul sporturilor electronice și se adaptează din timp acestei realități. Noi propunem astăzi o recunoaștere care este solicitată de piață și care este conturată în parteneriat cu piața.

Această recunoaștere acționează ca un facilitator și accelerator pentru piață și industrie, ceea ce pentru România înseamnă că va obține mari beneficii financiare. Această propunere va aduce beneficii întregului ecosistem de E-Sports, de la jucători și echipe, până la cluburi, asociații și organizatori de competiții”, a declarat Mara Mareș, președintele Tineretului Național Liberal.

E-Sports este o componentă a industriei de gaming și ar putea atinge o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde de euro anul acesta, la nivel global. Aceasta înseamnă o creștere de aproape 100% față de anul trecut.

Sumele în această industrie vin din sponsorizări, publicitate, drepturi de difuzare, vânzări de bilete la evenimentele live, vânzări de obiecte promoționale și achiziții in-game.

Grupul de lucru a fost format din Mara Mareș (Consilier de Stat), Tudor Dăescu (Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon/ Gaming Video Awards/ Esports Summit), Adrian Socaciu (Institutul Român Sportiv), Marius Radu (GG Industry/ Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon), Alexandru Ion (Nexus Gaming/ Romanian Esports League/ Gaming Marathon), Mihai Cotos (Digital Crusade) și Cosma Wolkonsky (YEPP).

www.alba24.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe