Matei Bogdan
Publicat în 22 noiembrie 2022, 18:50 / 49 elite & idei

Adrian Tănase: Ne aflăm în faţa unei perspective foarte bune pentru dezvoltarea pieţei de capital

Adrian Tănase: Ne aflăm în faţa unei perspective foarte bune pentru dezvoltarea pieţei de capital

România se află în faţa unei perspective foarte bune pentru dezvoltarea pieţei de capital, având în vedere listarea Hidroelectrica, cea mai mare companie din ţară, a declarat, joi seara, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase.

„Am convingerea că vin vremuri foarte interesante pentru piaţa de capital. Ne aflăm în faţa unei perspective foarte bune pentru dezvoltarea pieţei de capital – şi mă refer la perspectiva de listare a Hidroelectrica, cea mai mare companie din România – care va schimba semnificativ premisele dezvoltării locale a pieţei de capital, astfel încât să fie mai mare, cu mult mai mulţi investitori şi emitenţi. Ce mă bucură foarte tare este că experimentăm un trend pozitiv. Probabil ştiţi că numărul de investitori a crescut, numărul de emitenţi a crescut. Cumva avem această ‘upgradare’ la statutul de piaţă emergentă. (…) Observ că se formează comunităţi pe zone de interes, pe zone foarte importante ale dezvoltării oricărei pieţe. Nu este vorba doar de cantitate, ci de calitatea valorilor mobiliare care sunt tranzacţionate pe piaţa de capital din România”, a afirmat Tănase, la Gala ARIR 2022.


În opinia acestuia, este foarte important să fie adusă calitate investitorilor, iar „calitatea vine cu guvernanţa corporativă şi cu relaţia cu investitorii, comunicarea cu investitorii”.

„Sunt două lucruri foarte importante care trebuie să existe. Astfel, sperăm să dezvoltăm această piaţă într-un mod sustenabil. Dacă nu avem aceste dimensiuni şi dacă nu avem această preocupare pentru guvernanţă şi pentru comunicarea cu investitorii, în mod sigur ne aflăm într-un hazard şi, în mod sigur, dezvoltarea pe care ne-o dorim nu se dezvoltă într-un mod sustenabil şi, mai devreme sau mai târziu, companiile noastre vor dezamăgi investitorii”, a susţinut el.

Adrian Tănase a precizat că este nevoie de o dezvoltare consistentă prin care toate companiile din România să cunoască ceea ce înseamnă guvernanţa, cum trebuie să conducă afacerile – şi să cunoască ce înseamnă comunicarea cu investitorii.

„Văd că există preocupare, văd că se creează comunităţile în jurul acestor zone, iar pe zona de comunicare cu investitorii ARIR joacă un rol central. Sunt foarte bucuros că Bursa de Valori Bucureşti a susţinut acest demers. Cred că am luat o decizie foarte bună, acum patru ani. Comunitatea în jurul ARIR se va dezvolta – vedem acest lucru – şi vom realiza foarte multe lucruri prin ARIR”, a mai spus şeful BVB.

Totodată, acesta a făcut referire la demersul de advocacy, „foarte important pentru modificarea reglementărilor”, astfel încât operaţiunile de piaţă de capital să fie făcute mult mai uşor.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Cei „5D” ai manipulării și dezinformării online. Cum poate răspunde Europa?

PoliticKelemen Hunor: În acest moment, comasarea alegerilor locale şi parlamentare nu este posibilă constituţional

EconomieMarian Năstase: ALRO este al doilea cel mai transparent emitent BET privind raportarea ESG

ExternMarco Badea: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat Regatul Unit să trimită avioane de luptă în Ucraina

SocialCsibi Magor: Pentru prima data de cand donez

EvenimenteAndreea Paul: Conferința CDG ”Banii României producătoare – finanțarea economiei private”

CulturaVlad Mixich: Mi s-a întâmplat de câteva ori să trăiesc o emoție foarte specială: gratitudinea de a fi martorul nemijlocit a unei frumuseți unice

EditorialOvidiu Nahoi: Cei „5D” ai manipulării și dezinformării online. Cum poate răspunde Europa?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe