Matei Bogdan
Publicat în 11 martie 2020, 14:01 / 152 elite & idei

Adriana Săftoiu: A exploata politic criza coronavirusului este o greșeală fatală

Adriana Săftoiu: A exploata politic criza coronavirusului este o greșeală fatală

”Nici nu vreau să mă gândesc că am fi atât de cinici, Opoziția și Puterea, încât să nu ne pese ce s-ar putea întâmpla dacă nu e controlat coronavirusul, doar pentru a câștiga niște voturi, la un moment dat”. Declarația a fost făcută la RFI de deputata PNL Adriana Săftoiu, care consideră pe de altă parte că măsura închiderii școlilor este normală.

Adriana Săftoiu crede că închiderea școlilor pe fondul crizei coronavirusului este o decizie corectă: ”Absolut firească și nu cred că ar trebui să ne surprindă. Până la urmă, Guvernul României ia niște măsuri, pe care dacă ne uităm și în celelalte țări, le iau și celelalte țări. Deci practic, nu facem altceva decât să luăm aceleași măsuri, să respectăm niște reguli deja impuse de OMS, nu facem nimic ieșit din comun, ba cred că e foarte bine că reacționăm preventiv”.

Întrebată cum ar trebui gestionată situația politică pe fondul crizei coronavirusului, deputata PNL a răspuns: ”Eu cred că într-o situație de criză (…), a exploata politic o asemenea situație este o greșeală fatală și nu doar pentru clasa politică în ansamblu, ci pentru societate în ansamblu (…). Nici măcar nu vreau să mă gândesc că am fi atât de cinici, unii, alții, în partid, altul, Opoziția, Puterea, încât să nu ne pese ce s-ar putea întâmpla dacă nu e controlat acest coronavirus, doar pentru a câștiga niște voturi, la un moment dat”.

Adriana Săftoiu spune că ea va vota Guvernul Cîțu: ”Eu cel puțin voi vota Guvernul Cîțu. Nu pot să vă spun acum ce va face de exemplu PSD-ul”.

www.rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe