OraNoua.ro
Publicat în 20 aprilie 2016, 16:33 / 263 elite & idei

Adriana Săftoiu: „Eu nu știu ca strada să fi cerut partidelor să nu își pună oameni de partid”

Adriana Săftoiu: „Eu nu știu ca strada să fi cerut partidelor să nu își pună oameni de partid”

Adriana Săftoiu a declarat la Digi 24 că luni a acceptat să reprezinte PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, dar că ulterior, conducerea partidului l-a ales pe Marian Munteanu.

Adriana Săftoiu a mai spus că, după retragerea lui Ludovic Orban, președintele PNL București, Cătălin Predoiu, a refuzat să-și asume o candidatură la Primăria Capitalei.

„Am spus că accept”, a adăugat aceasta, referindu-se la momentul în care i s-a propus să candideze și precizând că discuția a avut loc luni.

Marian Munteanu a susținut că cel care i-a propus să intre în cursa pentru Primăria Capitalei a fost prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu.

„Eu nu știu ca strada să fi cerut partidelor să nu își pună oameni de partid, nu. Societatea civilă a cerut partidelor să se reformeze și să nu aducă în față oameni politici cu probleme de justiție. Nimeni nu a cerut partidelor politice desființarea lor. Asta ar însemna desființarea democrației. Nouă ni s-a cerut să ne curățăm de oamenii care nu ne fac cinste”, a mai spus Adriana Săftoiu.

Întrebată dacă prin sprijinul acordat lui Marian Munteanu liberalii „au pierdut online-ul”, aceasta a răspuns: „Greu de spus, unii spun ca da”.

Adriana Săftoiu a vorbit și despre lucrurile care o despart de Marian Munteanu.

„Este limpede că este nevoie de altceva. Asta este concluzia mea. Convingerea mea este că este nevoie de o mobilizare de dimensiuni insurecţionale. Nu este nevoie doar de o intervenţie civică, ci şi de o insurecţie civică. Altfel acest sistem nu poate fi dislocat. Este un sistem profund corupt care nu poate fi învins”, a declarat Marian Munteanu, într-o emisiune televizată.

„Nu împărtășesc această soluție”, a reacționat, la Digi24, Adriana Săfoiu.

evz.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

PoliticAnca Dragu: „Lucrurile se desfăşoară civilizat la USR PLUS”

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteDoina Banciu: Carte despre documentul cheie al limbii române, lansată la BCU Carol I

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialBarbu Mateescu: Puneți-vă centurile, pilotează PNLClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe