Matei Bogdan
Publicat în 9 octombrie 2018, 22:07 / 315 elite & idei

Adriana Săftoiu: „Orban s-a supărat că am criticat poziţia publică a PNL. Ca să ne împăcăm, să înceapă PNL demersurile pentru aplicarea celui cu 300 de parlamentari”

Adriana Săftoiu: „Orban s-a supărat că am criticat poziţia publică a PNL. Ca să ne împăcăm, să înceapă PNL demersurile pentru aplicarea celui cu 300 de parlamentari”

Adriana Săftoiu a comentat luni, pe pagina sa de Facebook, pe tema conflictului iscat în rândul liberalilor după încheierea referendumului. Aceasta a spus că Ludovic Orban s-a supărat pentru criticile aduse în spaţiul public de mai mulţi colegi de partid, dar că „dacă s-a invocat voinţa populară”, „un prim gest etic pentru împăcare” ar fi ca PNL să înceapă demersurile pentru aplicarea referendumului ce prevede reducerea numărului de parlamentari.

„Dl Orban s-a supărat pe cei care am criticat poziţia publică a PNL faţă de Referendum, considerat, prin vocea sa autoritară “o temă importantă” şi care definea familia, nu căsătoria. Ne-a certat că nu am criticat PSD. Putem critica şi PSD, de pildă, eu, fiindcă a organizat acest Referendum pe o temă falsă. Eu mă bucur că nu a fost validat. Dl Orban e dezamăgit că nu a fost validat. Am avut aşteptări diferite. M-aş întoarce însă la voinţa populară, mult invocată”, a scris deputata PNL pe Facebook.

Adriana Săftoiu a mai completat că „dacă voinţa populară a infirmat tema acestui Referendum”, deşi liderul liberalilor o numea „o temă importantă”, atunci un prim pas spre împăcarea celor două tabere din PNL ar fi ca partidul să respecte voinţa populară arătată la referendumul anterior, unde s-a cerut reducerea numărului de parlamentari.

„Acum, voinţa populară a infirmat că tema acestui Referendum a fost “o temă importantă”. În schimb, referendumul cu 300 de parlamentari si unicameralism a fost considerat atunci de dl Orban “inutil”. Inutil sau nu, atunci voinţa populară, respectiv 9 milioane de cetăţeni, a spus DA. După ce criteriu ţinem cont de voinţa populară? La acest Referendum s-au pronuntat aproape 4 milioane, atunci 9 milioane. Un prim gest etic, ca să ne împăcăm: să înceapă PNL demersurile pentru punerea în aplicare a acelui Referendum semnat de 9 milioane. Din respect pentru “voinţa populară”, a conchis Săftoiu.

Ultima ora:

ObservatorAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe