OraNoua.ro
Publicat în 2 martie 2016, 19:09 / 244 elite & idei

Adriana Săftoiu: Orban va trebui să-şi calibreze foarte bine discursul

Adriana Săftoiu: Orban va trebui să-şi calibreze foarte bine discursul

Lecţia care trebuie învăţată din ultimele alegeri pentru Primăria Capitalei este că e nevoie şi de emoţie şi de carismă şi de foarte multă empatie cu cetăţeanul. Declaraţia a fost făcută la RFI de prim-vicepreşedintele PNL, Adriana Săftoiu.

Ce trebuie să facă Ludovic Orban pentru a câştiga postul de primar al Capitalei? Adriana Săftoiu e de părere că „în mod evident, trebuie să-i convingă pe bucureşteni că va fi un primar care ceea ce va spune asta va şi face”.

„M-am săturat de primari care în campanie ne spun şi ne promit foarte multe lucruri, dar după patru ani de zile, în general, rezultatele sunt nule. Aşa că Ludovic Orban va trebui să-şi calibreze foarte bine discursul, să spună ceea ce poate să facă în patru ani de zile, să-şi pregătească priorităţile. Dar dincolo de toate aceste lucruri, trebuie să ne amintim un amănunt, spun eu, foarte important: la ultimele alegeri, după părerea mea, programul lui Ludovic Orban şi programul lui Vasile Blaga atunci au fost cele mai bune, mult mai bune, la distanţă foarte mare de programul lui Sorin Oprescu şi cu toate astea, a câştigat Sorin Oprescu. Lecţia pe care trebuie s-o tragem de aici e că e nevoie într-adevăr şi de emoţie şi de carismă şi de foarte multă empatie. Publicul nu reacţionează doar la faptul că ai un program foarte bine pregătit, foarte tehnic, e nevoie într-adevăr de această empatie cu cetăţeanul”, crede prim-vicepreşedintele PNL.

Cum este afectată candidatura lui Ludovic Orban de fărâmiţarea dreptei în Capitală? „Fiind vot într-un singur tur, dreapta este cea mai afectată, pentru că pe partea stângă PSD-ul nu prea împarte cu nimeni votul. Drept urmare, campania trebuie să cuprindă şi acest element de conştientizare că într-un singur tur nu-ţi mai poţi permite ceea ce făceam cu toţii în două tururi. În două tururi, de obicei, cetăţeanul votează prima dată emoţional, dar nu neapărat şi pragmatic şi de-abia în turul doi redirecţionăm votul către persoana cu şanse reale. Va trebui neapărat făcută o campanie şi în acest sens, pentru că eu am întâlnit foarte mulţi cetăţeni care nu ştiau că se votează doar într-un singur tur şi asta va fi într-adevăr o problemă”, afirmă Adriana Săftoiu.

http://www.rfi.ro/politica-85094-adriana-saftoiu-orban-va-trebui-sa-si-calibreze-foarte-bine-discursul

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe