OraNoua.ro
Publicat în 13 august 2014, 16:15 / 421 elite & idei

Adriana Săftoiu: Propunem ca Avocatul Poporului să fie obligat să sesizeze CCR la cererea a 10.000 de cetățeni

Adriana Săftoiu: Propunem ca Avocatul Poporului să fie obligat să sesizeze CCR la cererea a 10.000 de cetățeni

Alianța Creștin Liberală (ACL) va depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege care prevede ca Avocatul Poporului să fie obligat să sesizeze Curtea Constituțională sau alte instituții dacă primește o petiție semnată de 10.000 de cetățeni.

„Noi am inițiat un proiect legislativ pe care ACL îl va depune la începutul sesiunii parlamentare, care prevede ca Avocatul Poporului, la primirea unei petiții semnată de 10.000 de cetățeni, să fie obligat să sesizeze Curtea Constituțională sau alte instituții ale statului.

Propunerea vine ca urmare a modului în care se comportă instituția Avocatul Poporului. După cum știți, noi și alte asociații profesionale sau societatea civilă au sesizat Avocatul Poporului în ceea ce privește Ordonanța de Urgență 49/2014, cea care modifică în mod abuziv și nociv legea educației naționale. Avocatul Poporului a refuzat să sesizeze CCR, drept urmare, vom avea în vedere această modificare”, a spus Săftoiu într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că e de remarcat că Victor Ciorbea, cel care conduce instituția Avocatul Poporului, a reacționat imediat când a fost sesizat de omul de afaceri George Becali, dar atunci când îl sesizează Opoziția sau organizațiile profesionale le refuză categoric.

Ultima ora:

ObservatorRadu Puchiu: Un rezumat al săptămânii trecute și a celei în curs

PoliticMircea Geoană: România ar putea fi prima ţară europeană care să se alăture Antantei pentru protecţia mediului

EconomieÖmer Tetik, despre expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”

ExternTeodor Baconschi: 33 de ani de la reunificarea Germaniei. De ce Berlinul rămâne stindardul democrației europene

SocialRadu Carp, despre softurile anti-plagiat

EvenimenteAntonia Pup: Honored&humbled I got to be one of the moderators of this year’s edition of the Euro-Atlantic Resilience Forum

EditorialRadu Magdin: C-Suite’s Next Challenge – AI And Disinformation

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinereClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe