OraNoua.ro
Publicat în 13 august 2014, 16:15 / 469 elite & idei

Adriana Săftoiu: Propunem ca Avocatul Poporului să fie obligat să sesizeze CCR la cererea a 10.000 de cetățeni

Adriana Săftoiu: Propunem ca Avocatul Poporului să fie obligat să sesizeze CCR la cererea a 10.000 de cetățeni

Alianța Creștin Liberală (ACL) va depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege care prevede ca Avocatul Poporului să fie obligat să sesizeze Curtea Constituțională sau alte instituții dacă primește o petiție semnată de 10.000 de cetățeni.

„Noi am inițiat un proiect legislativ pe care ACL îl va depune la începutul sesiunii parlamentare, care prevede ca Avocatul Poporului, la primirea unei petiții semnată de 10.000 de cetățeni, să fie obligat să sesizeze Curtea Constituțională sau alte instituții ale statului.

Propunerea vine ca urmare a modului în care se comportă instituția Avocatul Poporului. După cum știți, noi și alte asociații profesionale sau societatea civilă au sesizat Avocatul Poporului în ceea ce privește Ordonanța de Urgență 49/2014, cea care modifică în mod abuziv și nociv legea educației naționale. Avocatul Poporului a refuzat să sesizeze CCR, drept urmare, vom avea în vedere această modificare”, a spus Săftoiu într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că e de remarcat că Victor Ciorbea, cel care conduce instituția Avocatul Poporului, a reacționat imediat când a fost sesizat de omul de afaceri George Becali, dar atunci când îl sesizează Opoziția sau organizațiile profesionale le refuză categoric.

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe