Adriana
Publicat în 10 aprilie 2013, 12:29 / 102 elite & idei

Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PDL

Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PDL
+ Observator

Adriana Săftoiu a fost aleasă, luni, purtător de cuvânt al PDL, în şedinţa BPN al PDL, cu un vot împotrivă, dat de Roberta Anastase, fostul purtător de cuvânt al Preşedinţiei declarând că noua funcţie este pentru ea o provocare, căreia speră să îi facă faţă.
Ea a amintit că a mai colaborat cu Vasile Blaga şi cu PDL.

Săftoiu a mai spus că este convinsă că poate avea o relaţie instituţională de colaborare cu Roberta Anastase.

„Îi înţeleg poziţia Robertei”, a spus Săftoiu, menţionând că fostul preşedinte al Camerei a fost ţinta unor critici din partea ei.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat luni întrebat ce colaborare a avut cu Adriana Săftoiu când aceasta era membru PNL, că el „nu-şi împarte prietenii în funcţie de opţiunile lor politice”.

„Eu nu îmi împart prietenii în funcţie de opţiunile lor politice. Am prieteni peste tot. Dar prieteni politici am doar în PDL. Fiecare mi-e prieten în parte în PDL, dar cel mai bun prieten în PDL este PDL şi pe urmă fiecare membru”, a precizat Vasile Blaga într-o conferinţă de presă după ce a prezentat-o pe Adriana Săftoiu drept noul purtător de cuvânt al PDL.

Adriana Sfătoiu a fost întrebată de către ziarişti ce părere are despre traseismul politic, ea arătând că este total împotrivă”.

„Şi atunci când eram parlamentar şi atunci când am fost alături de PD, în 2001-2004, şi-mi amintesc foarte bine că a existat o problemă reală din acest punct de vedere, să ne amintim că PD a pierdut atunci foarte mulţi membri mergând spre PSD. Eram foarte revoltaţi. Ajungând parlamentar PNL, am constatat că PD, devenit PDL, ce făcea în Parlament? Practic susţinea acest traseism pe care îl acuzam când eram alături de ei. Sunt total împotrivă numai că nu e suficient să fiu împotrivă doar eu şi să spun acest lucru. Trebuie luate efectiv măsuri, adică trebuie să ai o legislaţie care să poată opri acest traseism”, a precizat Adriana Săftoiu, membru PDL, fost membru PNL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că i-a propus fostului deputat PNL Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt al Preşedinţiei în primul mandat al preşedintelui Traian Băsescu, să devină purtător de cuvânt al PDL, iar aceasta a acceptat.

El a făcut această declaraţie răspunzând unei întrebări înainte de şedinţa BPN al PDL.

Blaga a precizat că subiectul va fi discutat în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL.

Preşedintele PDL a subliniat că Adriana Săftoiu este membru al partidului.

De asemenea Vasile Blaga a negat faptul că numirea Adrianei Săftoiu în funcţia de purtător de cuvânt al PDL ar putea fi un gest de frondă faţă de Traian Băsescu, având în vedere că aceasta a fost consilier prezidenţial în primul mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu.

„Nu am avut niciodată în gând această nominalizare cu această intenţie. Nici pe departe. Dimpotrivă, discutăm despre o persoană foarte serioasă, despre care am convingerea că va aduce plus valoare partidului în tot ceea ce înseamnă sistemul nostru de comunicare care a avut de suferit în ultima perioadă şi împreună cu Negoiţă ( Liviu Negoiţă – n.r.) vor face o echipă foarte bună”, a precizat liderul democrat-liberal.

Vasile Blaga a precizat că o cunoaşte foarte bine pe Adriana Săftoiu şi a lucrat excepţional cu aceasta „într-o perioadă asemănătoare pentru PDL, 2001-2004”.

El a arătat că prezentarea noului purtător de cuvânt al PDL se va face după ce se va discuta acest subiect în BPN.

„Am discutat cu foarte mulţi colegi şi astăzi va fi prezentarea după ce vor vota colegii”, a adăugat Vasile Blaga.

Adriana Săftoiu a mai fost purtător de cuvânt al PD, între 2001 şi 2004, iar în perioada 2005 – 2007, la începutul primului mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu, a fost consilier prezidenţial pe probleme de comunicare.

Adriana Săftoiu a demisionat la 28 martie 2007 de la Cotroceni, declarând că motivele sunt de natură personală: „E doar o măsură administrativă. Rămân în continuare un susţinător al politicii şi proiectelor lui Traian Băsescu”.

Demisia Adrianei Săftoiu a avut loc la zece zile după ce soţul ei, Claudiu Săftoiu, a demisionat din funcţia de director al SIE.

După o perioadă, Adriana Săftoiu a devenit membru PNL, ajungând deputat al acestei formaţiuni, postură din care a criticat în unele rânduri anumite decizii ale preşedintelui Băsescu. În unele ocazii, acesta i-a replicat.

Vasile Blaga a câştigat, recent, un nou mandat în fruntea PDL, victoria sa fiind contestată de Elena Udrea, dar şi de preşedintele Băsescu. Şeful statului a anunţat, la scurt timp după declararea oficială a lui Blaga drept preşedinte PDL, că se desparte de acest partid.
www.mediafax.ro

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe