Adriana Săftoiu și Emil Hurezeanu, la lansarea volumului „Răzbunarea geografiei” de Robert D. Kaplan
Scriitorul și publicistul Emil Hurezeanu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, profesorul Paul Dobrescu și scriitorul și gazetarul Bedros Horasangian se numără printre participanții la prezentarea, sâmbătă, la standul Editurii Litera de la Bookfest, a volumului „Răzbunarea geografiei” de Robert D. Kaplan.
La lansarea cărții sale, pe 15 mai, la Sala Gafencu a MAE, la care au participat, printre alții, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, directorul SIE, Teodor Meleșcanu, și senatorul PSD, Mircea Geoană, Robert Kaplan a afirmat că „provocarea strategică pentru România și vecinii săi este să se protejeze nu împotriva unei acțiuni imediate a Rusiei, ci împotriva unei acțiuni subversive lente în următorii cinci ani”.
Autorul american a arătat că, date fiind resursele sale și așezarea sa geografică, România are potențialul de a deveni un spațiu propice pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea investițiilor, cu condiția să-și creeze instituții solide.
În aceeași zi, Robert Kaplan a fost primit de președintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, în cadrul discuției având loc, potrivit Administrației Prezidențiale, „un schimb de opinii despre noua situație de securitate din Europa și despre potențialele evoluții din regiune, unul din principalele subiecte abordate referindu-se la geopolitica Mării Negre”.
Robert D. Kaplan este autorul a 14 cărți de politică externă și călătorii, traduse în numeroase limbi, printre care: „Monsoon: The Indian Ocean and the Future of American Power”; „Balkan Ghosts: A Journey through History și Warrior Politics: Why Leadership Demands a Pagan Ethos”.
PUBLICITATEDin 2006 până în 2008 a fost visiting professor de securitate națională al promoției 1960 din cadrul Academiei Navale a Statelor Unite, Annapolis.
Începând cu anul 2008 este senior fellow în cadrul Center for a New American Security din Washington.
Din 2009 până în 2011, Kaplan a fost membru al Comitetului de Politici de Apărare condus de secretarul american al Apărării, Robert Gates.
A fost, timp de peste un sfert de secol, corespondent pe politică externă pentru publicația „The Atlantic”, în 2011, „Foreign Policy” desemnându-l printre ‘Primii 100 de gânditori ai lumii’.
În 2012 s-a alăturat Stratfor în calitate de analist geopolitic principal.
Ultima ora:
ObservatorNicoleta Munteanu: Ne vedem la Centrul Universitar Pitești, la „𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐚̆ 𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫”
PoliticNicolae Ciucă: Îl felicit pe președintele Donald Trump pentru realegerea sa și îi urez succes lui și Statelor Unite ale Americii
EconomieElena Calistru: It’s the economy, stupid…
ExternRobert Lupițu: Ca țară să luăm cele mai bune decizii pentru noi, pe aceleași coordonate – Occident, Europa, transatlanticism
SocialCiprian Stănescu: 3 noutăți pe care le puteți vedea și la #ProVerde vinerea pe StirileProTV și duminica dimineața de la 09:30 pe ACASĂ TV
EvenimenteNicoleta Munteanu: Ne vedem la Centrul Universitar Pitești, la „𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐚̆ 𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫”
EditorialRadu Magdin: România, un pilon al securității energetice europene
CulturaFlaviu Predescu: Despre cartea Superpolitik
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe